image

Devlet Su İşleri Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ilısu Barajında su tutma testlerinin başladığını duyurdu.

Baraj rezervuarındaki vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtilen açıklamada, “Gövde hacmi bakımından Atatürk Barajı’ndan sonra ülkemizin en büyük ikinci barajı olan Ilısu Barajı’nda su tutma testleri başladı. Bu kapsamda baraj rezervuarındaki can ve mal kayıplarına karşı vatandaşlarımız dikkatli olmalıdır. Ilısu Baraj inşaatında çalışmalar iş programına uygun olarak olağan seyrinde devam ediyor.” denildi.

Ilısu Barajı kapsamındaki çalışmaların dünyada örneklik teşkil ettiği vurgulanan açıklamada, “2010 yılında inşaat çalışmalarına başlanan Ilısu projesi kapsamında tarihi ve kültürel varlıkların korunup gelecek nesillere aktarılması, yeniden yerleşim ve çevre konularında, dünyaya örnek teşkil edecek nitelikte çalışmalar yapılmıştır. Bu devasa barajın mütemmim cüzlerinin ve rezervuarının su tutma kabiliyetlerinin testlerine ise başlandı. Dolayısıyla baraj ve rezervuar içerisinde can ve mal emniyeti bakımından dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Barajın Atatürk Barajı’ndan sonraki 2’nci büyük baraj konumunda olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Ilısu Barajı, ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu barajlar kategorisinde, gövde hacmi ve kret uzunluğu bakımından ülkemizde Atatürk Barajı’ndan sonraki 2’nci büyük baraj konumunda bulunuyor. 1.200 MW kurulu güç ile 4 milyar 120 milyon kilovatsaat enerji üretim kapasitesine sahip olan Ilısu Barajı ve HES’in, ülke ekonomisine yıllık 412 milyon dolar katkıda bulunması öngörülmektedir.” denildi. MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *