image

Kontenjanların yüzde 94.56 oranında dolduğunu belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, “Üniversitemizi bölge üniversitesi olmaktan çıkartarak, 7 bölgeden öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite konumuna getirdik. Bölgemizde huzurun da artmasıyla birlikte artık Türkiye’nin 7 bölgesinde öğrenciler üniversitemizi, kentimizi tercih ediyor. Bu yıl bin 100’ü lisans, 2 bin 100’ü önlisans olmak üzere 3 bin 200 kontenjan açtık. Kontenjanımız yüzde 94.56 oranında doldu” dedi.

İlk tercihlerde Batman Üniversitesi’ni tercih eden öğrenci ve ailelerini tebrik eden Rektör Durmuş, boş kalan kontenjanların da ek yerleştirmelerle dolmasını beklediklerini söyledi. ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları sınavı sonuçlarına göre Üniversitemiz genel kontenjanları %94,56 doluluk oranıyla adaylardan yüksek talep gördü. Açıklamada Üniversitemizin toplam 3200 olan genel kontenjanından 3026’sı dolduğu belirtildi.

Üniversitemiz 2019 YKS tercih sonuçlarına göre ön lisans programlarında 2100 olan kontenjanın 2085’ini adaylar tercih ederek  % 99,29 oranında bir doluluğa ulaştığı, Üniversitemiz Lisans Programlarının ise  %85,55 dolduğu ifade edildi.

Yükseköğretim Kurulu’nun mühendislik fakültelerine uyguladığı 300 bin barajı ve ülkemizdeki genel kontenjan fazlalığı nedeniyle, tüm bölge üniversitelerinin mühendislik bölümlerinin ve benzer şekilde üniversitemiz mühendislik lisans programlarındaki doluluk oranlarının düşük olduğu açıklanırken özel yetenek yerleştirmelerin de göz önüne alındığında 1100 olan lisans kontenjanından 941 adayın yerleşerek  %85,55 doluluk orana ulaştığı belirtildi.

Boş kalan kontenjanlarında dolması içi ek yerleştirme ile ÖSYM tarafından yeniden tercih alınacağının belirtildiği açıklamada boş kontenjanlara herhangi bir programa yerleşemeyen tüm adaylar tercihte bulunabileceği vurgulandı. MEHMET EMİN URAZ

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *