image

Batman’ın en işlek kapalı çarşılarından biri olan Elma Sokağı iki gündür elektrik kesintilerine uğruyor. Gece ve gündüz elektrik kesintilerinin saatler sürdüğünü belirten Elma Sokağı esnafı duruma isyan etti. Bu ekonomik krizde tüm ümitlerini bayram alış verişine bağladıklarını, bayrama üç gün kala işlerin açılmaya başladığını vurgulayan esnaf, müşterilerin artmaya başladığı bayram arifesinde karanlığa gömüldüklerini ifade etti. DEDAŞ’a çok öfkeli olduklarını söyleyen esnaf, faturalarını zamanında ödediklerini, yüklü faturalar gelmesine rağmen itiraz etmediklerini ama kesintiler devam ederse haklarını mahkemede arayacaklarını belirtti.

Elma Sokağında yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini perişan ettiğini belirten esnaf İlhan Yıldız, “ Burada günde iki üç sefer elektrikler gidiyor. Bu bayram ağzında elektrik kurumu bizi perişan etti. İş fatura ödemelerine gelince ikide bir uyarıyorlar. Faturalar katmerli geliyor. Ama iş hizmete gelince yoklar. Ödediğimizin karşılığını alamıyoruz. Hizmet vermiyorlar.” Diye tepki gösterdi.

Mağduriyetlerinin devam etmesi halinde elektrik kurumunu şikâyet etmek için savcılığa başvuracaklarını vurgulayan Yıldız, “ Onlardan şikâyetçiyiz. Hizmetlerinden memnun değiliz.  Kesintiler sürerse suç duyurusunda bulunacağız. Bayram arifesi, Batman’ın en işlek kapalı çarşılarından birinde iki saat, üç saat üst üste elektriklerin gitmesi ne demek? Bu mağduriyeti kim karşılayacak? Dört gündür sürekli elektrikler kesiliyor. Günde dört beş sefer gidiyor. Yeter artık.” Dedi.

DEDAŞ’a tepki gösteren diğer bir Elma Sokağı esnafı Abdullah Yargı, “ 35 yıldır bu sokakta esnaflık yapıyorum. Son zamanlarda yaşadığımız sıkıntıyı hiç yaşamadık. Elektrik kurumunun yaptığı açık bir zulümdür. Esnafın elektriğini üç gündür kesiyorlar. Kesintiler bazen iki saat, üç saat sürüyor. Zaten sıkıntılıyız. İşler iyi gitmiyor. DEDAŞ’ın yaptığı kesintiler sıkıntımızı daha da artırıyor. Aylardır bu günleri, bayram arifesini bekliyorduk. Tam işler açıldı derken karanlığa gömüldük. Yetkilileri göreve çağırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Üç gündür esnaf olarak karanlıkta olduklarını belirten Hayrullah Yıldız adlı esnaf ise, “ Gece gündüz sık sık elektrikler kesiliyor. Uzun süren kesintiler bunlar. Esnaf olarak perişan durumdayız. Bu bayram arifesinde yoğun bir alış veriş var. Umudumuz bu bayram alışverişiydi. Diğer günler işlerimiz zaten kırık. Tam iş yapacağız derken karanlığa gömüldük. Kim karanlıkta gelip alışveriş yapar. Dün akşam üç saat karanlıkta kaldık. Bu sabah geldik yine elektrikler yok. Perişan olduk.” Diye konuştu.

Diğer bir esnaf Sıddık Demir elektriklerin sürekli gitmesinden şikâyetçi olduklarını söyleyerek, “ Sürekli arıza var diyorlar. Panolar yenilendi, yeni şebeke kuruldu ama kesintiler bitmedi. Faturalarımızı düzenli ödüyoruz. Bunun karşılığında hizmet almak bizim hakkımız. Müşterilerimiz karanlıkta elektriklerin gelmesini bekliyor ki alış veriş yapsın. Bu bayram arifesinde esnaf da, gelen müşteri de karanlıkta.” dedi. AHMET KÖLGE

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *