image

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte Batman’da günübirlik işlerde yevmiye usulüyle çalışarak ailelerinin geçimini temin etmeye çalışan işçileri ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Sabahın erken saatinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan, aralarında yaşları ilerlemiş kişilerin de bulunduğu gündelik işlerde yevmiyeli çalışan ve halk arasında ‘amele’ diye bilinen işçileri ziyaret eden Şahin, bir süre sohbet edip sorun ve sıkıntılarını dinledi.

İlk defa bir parti il başkanının kendilerini ziyaret edip sorunlarını dinlemenin şaşkınlığını yaşayan işçiler, HÜDA PAR İl Başkanı Şahin’in ziyaretinin kendileri için çok anlamlı olduğunu dile getirdiler.

Yaşadıkları sıkıntıları HÜDA PAR heyetine anlatan işçiler; inşaat, yük taşımacılığı, bahçe bakım gibi işlerde yevmiye usulüyle çalıştıklarını, çoğu zaman haftalarca iş bulamadıklarını belirttiler.

İşçilerin sorunlarını dinleyip yaşadıkları mağduriyeti aktaran Davut Şahin, yetkililere çağrıda bulunarak, istihdam projelerinde önceliğin bu insanlara verilmesi gerektiğini söyledi. Yevmiyeyle günübirlik iş bekleyen vatandaşların büyük bir mağduriyet yaşadığını, bunlara yönelik geçimlerini sağlayabilecek projeler geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, "Bu insanlar eğer burada aç kalırlarsa hiçbirimiz, hiçbir siyasetçi amacına varamaz." şeklinde konuştu.

"AİLEMİZİN GEÇİMİ İÇİN İŞ İSTİYORUZ"

Tek isteklerinin ailelerinin geçimini sağlayacak bir işe sahip olmak olduğunu ifade eden işçilerden Muhyettin Baytar, "Her gün Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıyoruz. Bazen aylarca iş bulamıyoruz. Herhangi bir imkânımız da yok. Her şey çok pahalandı. Çocuklarımızın okul masraflarını dahi karşılayamıyoruz. Bizler de ailemizin geçimini sağlamak için çalışabileceğimiz bir iş istiyoruz. Sadece çocuklarımızın geçimini sağlamak istiyoruz." dedi.

"BİR GÜN İŞ BULURLARSA İKİNCİ GÜN İŞ BULMA GARANTİLERİ YOK"

Her gün 150’yi aşkın kişinin günlük yevmiyeyle iş bulma umuduyla beklediğini aktaran Şahin, "Günlük çoluk çocuklarının rızkını temin etmek için günübirlik iş bulmaya çalışan kardeşlerimizle bir araya gelmek istedik. Kardeşlerimizin durumlarını, sıkıntı ve sorunlarını dinleyip yetkililere seslenme gereği duyduk. Bu amaçla kardeşlerimin arasındayım. Maalesef her gün 150’yi aşkın insan burada iş beklemektedir. Özellikle son zamanlarda inşaat sektörünün de yavaşlamasıyla oldukça işlerinin düştüğünü belirtiyorlar. Zaten bu kardeşlerimizin bir gün iş bulurlarsa ikinci gün iş bulma garantileri söz konusu değildir." diye konuştu.

"GELİN BU İNSANLARIN HALİNİ GÖRÜN"

İşçilerin herhangi bir sağlık güvencelerinin de olmadığına dikkat çeken Şahin, "Son zamanlarda yapılan zamlar nedeniyle varsa ceplerindeki birkaç kuruşları da zaten eriyor. Cebinde yoksa sofrasındaki gıdadan eksilme oluyor. Bu kardeşlerimiz adına siyasilere şu çağrıda bulunuyoruz; gelin bu insanların halini görün, aralarında oturun, dertlerini, sıkıntılarını sorun. Bu insanların çoluk çocuğu vardır. Bu çocukları doyurmak, giydirmek ve okutmak zorundadırlar. Fakat çocuklarını nasıl ve hangi parayla okutacaklar? Belki de en mağdur kesimimiz bu kesimdir. Dolayısıyla ben kendimi bu insanlara bu anlamda çok daha yakın hissediyorum. Acılarını ve durumlarını anlayabiliyorum." ifadelerini kullandı.

"SADECE ÇOCUKLARINA BİRKAÇ LOKMA EKMEK GÖTÜRMEK İSTİYORLAR"

Çoğu zaman işçilerin haftalarca iş bulamadıklarını belirten Şahin, "Bunların geçindirmek zorunda kaldıkları bir aileleri var. Hastalık durumları, okuma zorunlulukları var. Eğer devlet okuma zorunluluğu getirmişse bu insanların durumunu da düşünmesi lazım. Siyasiler bu mağdur kesimi mutlaka gündemlerine almalı, bu insanların geçimlerini sağlayabilecek projeler, programlar geliştirmeleri gerekir. Bu insanlar eğer burada aç kalırlarsa hiçbirimiz, hiçbir siyasetçi amacına varamaz. Bir taraftan israf, vurgun söz konusuyken bu insanlar maalesef günlerce, haftalarca iş bulamıyorlar. Bunlar sadece çocuklarına birkaç lokma ekmek götürmek istiyorlar. Dolayısıyla bu insanların hepimizin üzerinde hakkı ve sorumluluğu vardır. Bu insanlarımızın yaşam koşullarını biraz daha rahatlatmak için mutlaka program yapılmalı." şeklinde konuştu.  AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *