image

Beldeye bağlı Segırka Mahallesi sakinleri, tarlalarında; kabak, domates, patlıcan, biber ile salatalık gibi ürünlerin yanı sıra karnabahar ve lahana da yetiştiriyor. Birinci üründe zarar ettiklerini söyleyen çiftçiler, umudunu ikinci ürüne bağladı.

Çiftçilerden Eşref Alan ve Selman Aslan, yıllardır tarımla uğraştıklarını ve geçimlerini sebze yetiştiriciliğinden sağladıklarını belirttiler.

Birinci ürün olarak lahana ektiklerini ve satamadıklarından dolayı mağdur olduklarını belirten Eşref Aslan, “Birinci üründe iflas ettik. Yaklaşık 5 bin liraya fide, 2 bin liraya gübre ve 700 liraya ilaç aldık. Kendi uğraş ve traktörü giderlerini hesaplamasak bir sürü masraf yaptık ancak 500 liraya satış yapabildik. Geri kalan tüm masraflarda zarar ettik. İkinci ürünü büyük umutlarla ekmeye başladık. Güzel bir kâr edelim ki birinci üründe yaptığımız zararı kapatabilelim.” dedi.

“TEK TESELLİMİZ İKİNCİ ÜRÜNÜN PARA ETMESİDİR”

Karnabahar ile lahana ekimi için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen çiftçi Selman Aslan ise “Ekeceğimiz karnabahar ile lahanayı ikinci ürün olarak ekeceğiz. Birinci ürün olan lahanada yaklaşık 12 bin lira zarar ettik. Bu sene lahana para etmedi. Birinci üründen birazını hayrımıza dağıttık kalanları da bizim ve komşuların hayvanlarına verdik. Tek tesellimiz ikinci ürünün para etmesidir. En azından yaptığımız zararı kapatır. Başka seçeneğimiz yok bu işi yapmaya mecburuz.” ifadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *