image

“Bir şehirde hayvanlar insanlardan kaçmıyor ise, o şehir yaşanılabilir bir şehirdir.” diyerek Batman’da sosyal medya üzerinden örgütlenerek doğada bulunan hayvanlara yiyecek, su, bakım, sahiplendirme ve ilkyardım müdahalesi yaparak bir platform kuruldu.

Oluşturulan platform üzerinden hayvan severler, oluşturmuş oldukları duyarlılığı bir üst noktaya taşıyabilmek adına dernekleşmeye karar vererek ülke genelinde Sahipsiz Hayvanlar Derneğini kuruldu.

Bu bağlamda merkezi Batman olan Sahipsiz Hayvanlar Derneği'nin (SAHA-DER) Genel Başkanlığına Menekşe Baday getirilirken, Yönetim Kurulu ise Genel Sekreterlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Veysi Mercimekçi, Başkan Yardımcısı (Sayman) Sevim Can, Başkan Yardımcısı (Besleme program sorumlusu) Buket Oruç, Başkan Yardımcısı (Sosyal Projeden Sorumlu) Cahit İsen, Yönetim Asil Üye Nimetullah Durmaz ve Yönetim Asil Üye Hatice Argun getirildi.

SAHA-DER Genel Başkanlığına Menekşe Baday, “Bu bağlamda yapacağımız hizmetlerden dolayı öncelikle Batman halkından bu konuda duyarlılık göstermelerini rica ediyoruz. En azından israfı önleme adına da olsa, atık yiyeceklerimizi bir kaba bırakıp bir kap su ile hayvanların ulaşabilecekleri yerlere bırakmalarını rica ediyoruz. Ve bizimle beraber beslemelere katılmak isteyen duyarlı vatandaşlar bizlere @batmanhayvanseverler_ Instagram adreslerinden ulaşabilirler.” dedi. 

MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *