image

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, Batman merkez mahallelerinde var olan sorunları yerinde tespit edip çözüme kavuşturmak için geçtiğimiz yıl hayata geçirdikleri 'Yerel Sorunları Yerinde Tespit ve Çözüm İçin Takip' projelerinin bu yılki startını verdi. Bu kapsamda beraberindeki heyetle ilk ziyaretini İkiztepe/Gırbereşk Mahallesine yapan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, mahallelinin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

İlk olarak mahalle muhtarı Hasan Güneş ile bir görüşme gerçekleştiren Durmaz, çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. HÜDA PAR'ın duyarlılığının takdire şayan olduğunu belirten Güneş, mahallede var olan sorun ve sıkıntıları dile getirdi. Durmaz, yaptığı görüşmenin ardından daha sonra mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Mahallelerindeki en önemli sıkıntının altyapı ve yol sorunu olduğunu belirten vatandaşlar, bunun kendilerine büyük bir mağduriyet yaşattığını kaydettiler. Mahalle sakinleri, sorunlarının çözümü için HÜDA PAR heyetinden destek istedi.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, daha sonra mahallede bulunan hasta ve yaşlıları evlerinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Yaptığı ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, mahalle ziyaretlerine kaldıkları yerden devam ettiklerini aktardı. Durmaz, "Daha önce başlatmış olduğumuz 'Yerel sorunları tespit çözüm için takip' projemiz kapsamında çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugün İkiztepe/Gırbereşk Mahallemize bir ziyaret gerçekleştirdik. Mahallenin sorunlarıyla ilgili mahalle muhtarı ve sakinleriyle bir görüşme gerçekleştirdik." dedi.

"İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Mahallenin çok sayıda sorunu olduğunu vurgulayan Durmaz, "Özellikle mahallenin daha önce köy olması hasebiyle şu anda çok ciddi sorunları var. Bizler bu sorunları inşallah gündeme getirip çözümünün sağlanması için işin takipçisi olacağız. Birkaç sıkıntıyı sayacak olursak mahallenin özellikle elektrik kesintisi sıkıntısı var. Mahalleliler her gün sabah saat 05.00'ten 08.00'e kadar elektriklerin kesildiğini ifade ediyorlar. Mahalle sakinleri bundan dolayı yaşanan mağduriyetin giderilmesini istiyorlar. Aynı şekilde mahallede yolların bozukluğu çok fazla, kaldırım sorunu var. Aydınlatma sorunu var." diye konuştu.

Mahallelerde tespit ettikleri sorunları raporlaştırıp daha sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Durmaz, memlekete hizmet etmeyi kendilerine şiar edindiklerini söyledi.

"HALKIMIZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Halkın sorunlarını kendi sorunları gibi gördüklerini dile getiren Durmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler projemiz kapsamında evvela sorunları tespit ediyoruz. Sorunları tespit ettikten sonra bu sorunların çözümü için gerekli mercilerle, ilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde bu mahallemizdeki sorunları da tespit edip ilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştireceğiz. Bizler HÜDA PAR olarak memlekete karşılıksız hizmet etmeyi kendine şiar edinmiş bireyleriz. O yüzden halkın sorunlarının çözümünü kendi sorunlarımızın çözümü kadar önemli ve ehemmiyetli görüyoruz. Bu manada üzerimize düşeni yapmaya devam edecek, halkımızın hayatlarını daha güzel bir şekilde sürdürebilmeleri için elimizden gelen çabayı gösterecek ve sorunların çözümü için inşallah bu işlerin takipçisi olacağız." İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *