image

Vali açıklamasında, “Bundan 3 yıl önce Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyesi bir gurup tarafından devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir. Devletimizin şahlanışının önünü kesmek ve Milletimizin binlerce yıldır yaşattığı birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuna nifak tohumları ekmek için hain emeller besleyen şer odakları, dün olduğu gibi, bugün de türlü saldırı ve ihanetlere başvurmaktadır.  Devletimizin gelişimini hazmedemeyen bu düşmanlar emellerine ulaşmak için şerefli ordumuza, kahraman polis teşkilatımıza ve kamu kurumlarımıza sızdırdıkları hainler eliyle 15 Temmuz gecesi tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir saldırıya kalkışmışlardır.” Dedi.

Vali Şahin açıklamasının devamında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine Aziz Milletimiz; kadınından erkeğine canları pahasına meydanlara koşarak cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize var gücüyle sahip çıkmıştır. Cumhuriyet tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu hain kalkışmaya karşın, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, aziz milletimiz onurlu ve kararlı bir şekilde, vatansever Türk Silahlı kuvvetleri mensupları ve güvenlik güçlerimiz, uçak ve helikopterlerden yağdırılan bomba ve kurşunlara bedenini siper etmiş, tarihe altın harflerle geçen destansı bir mücadele ile geçit vermemiştir. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanılanlar karşısında birlik ve beraberliğimiz sayesinde, nelerin başarılabileceğini bütün dünya görmüş oldu. Bu coğrafyada ebediyen yaşamamızın tek yolu birlik ve beraberliğimizi her daim diri tutmaktır.” İfadelerini kullandı.

Vali son olarak şunları söyledi: “Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; sarsılmaz inanç, azim ve kararlılıkla 15 Temmuz gecesi gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimizi rahmetle, canlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi minnetle anıyoruz. 15 Temmuz destanımız kutlu olsun.” MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *