image

Balıklı gölde incelemelerde bulunan Vali Hulusi ŞAHİN, Valiliğin katkılarıyla Kozluk Kaymakamlığı, Batman Üniversitesi, Artuklu Üniversitesi,  Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Dilmeçoğulları Beyliğinin başkenti olarak bilinen Erzen kenti harabeleri ve Balıklı göl’de kurtarma kazıları yapılacağını ve akabinde bölgenin turizme kazandırılacağını ifade etti. 

Göl çevresinde incelemelerde bulunan Vali, yürütülecek çalışmalar ile ilgili yetkililerle görüş alışverişinde bulunarak, çalışmaların en kısa zamanda başlatılmasını istedi. 

İncelemeler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali,  Erzen Antik kentinin Roma dönemine kadar uzanan eski bir tarihi olduğunu ifade ederek, "Erzen Antik kenti, Ortaçağ'da önemli bir yerleşim yeri ve burada Dilmeçoğulları Beyliği ve Eyyubiler uzun yıllar hüküm sürmüşler.  O dönemde kalan tek hatıra bu Balıklı göl'dür. Balıklı göl,  Roma döneminden itibaren kaplıca, kür merkezi ve tedavi merkezi olarak kullanılmış.  Günümüzde de vatandaşlarımız burayı bir şifa merkezi olarak kullanıyorlar. Ancak burada saklı olan tarihin gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Biz gerekli girişimleri yaptık, Batman Üniversitesi, Artuklu Üniversitesi,  Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle bir kurtarma kazısı, restorasyon ve rekreasyon alanı üretmek için çalışmalara başladık. Şu anda sadece bir araştırma çalışması yapacağız. Süreç içerisinde projenin durumu netleşecek. Aynı zamanda burayı vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde istifada edebileceği bir alan haline getireceğiz" diye konuştu.  

İncelemeler sırasında Valiye; Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer,  İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan ASLANLI, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Hali Eren, Batman ve Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyeleri eşlik etti. MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *