image

İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde Kütüphaneler Eşgüdüm Toplantısı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Mehmet İhsan ASLANLI başkanlığında toplandı. Toplantıya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Vekili Mehmet Emin YILMAZ, Batman Çocuk Kütüphanesi Sorumlusu Şeyma SEVİM, Batman Ahmet Kaya Şube Halk Kütüphanesi Sorumlusu Kütüphaneci Celal TANIK, Batman Petrolkent Şube Halk Kütüphanesi Sorumlusu Kütüphaneci Muhammet GELİŞ, Batman Yunus Emre Şube Halk Kütüphanesi Sorumlusu Bilgisayar İşletmeni Hamdullah YILDIRIM,  Batman Belde Şube Halk Kütüphanesi Sorumlusu Bilgisayar İşletmeni Mehmet Sıddık TÜRKER ile ilçelerdeki kütüphane yetkilileri katıldı.

 Toplantıya ilgili bilgi veren Batman Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mehmet Emin YILMAZ, yaptığı açıklamada,” İlimizde bulunan kütüphanelerin sorunlarının ayrı ayrı saptanması, kütüphaneler arası iletişim ve işbirliğinin sağlanması, yerelinde çözüme kavuşturulacak sorunların yerinde tespit edilmesi amaçlarıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürü başkanlığında, il sınırları içerisinde bulunan kütüphane yöneticilerinin katılımıyla altı ayda bir (Ocak ve Temmuz aylarında yılda iki defa) Kütüphaneler Eşgüdüm Toplantısı yapılıyor.  Gerçekleştirilen bu toplantılarda; bina onarımları, malzeme durumu, kütüphane açma - kapama teklifleri, yerinden materyal alımı, ciltleme işleri, teknik hizmetlerde karşılaşılan sorunlar, ayıklama ve düşüm işlemleri, ortak kültürel etkinlikler, derleme hizmetleri, kütüphaneler arası işbirliği vb. konular gündeme alınarak görüşülüyor.” Dedi.

Toplantının verimli geçtiğini belirten Yılmaz, “ Toplantı gündemi ile yerelinde çözüme kavuşturulan ve kavuşturulamayan konular ayrıca Kütüphaneler Eşgüdüm Toplantısı Tutanağı ile kayıt altına alınarak, Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğümüze gönderilmektedir. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz ve Batman’daki bakanlığımıza bağlı toplam 11 kütüphanenin (il, ilçe, şube halk ve çocuk kütüphanelerimizin) sorumlularının katıldığı temmuz ayı Kütüphaneler Eşgüdüm toplantımız, adı geçen konularla ilgili olarak oldukça verimli geçmiştir.” İfadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *