image

4 itfaiye personelinin bir hafta boyunca göreceği eğitimin ardından itfaiyeciler ‘Balık Adam’ sertifikası alarak suda kaybolma vakalarına gidebilecek.

Antalya’nın Finike ilçesi, Finike Dalış Merkezi’nde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu hocası Fevzi Biçer önderliğinde eğitim gören itfaiye personeli, verilen eğitimlerin ardından 3 yıldız seviyesinde ‘Balık Adam’ sertifikasını almaya hak kazanacak. 

Batman Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, son zamanlarda Batman ve bölgede yaşanan suda boğulma vakalarına zamanında müdahale etmek amacıyla 4 itfaiye personelimizi ‘Balık Adam’ için eğitime gönderdiklerini söyledi.

Dr. Demir ve Korkmaz, boğulma, suda mahsur kalma ve suda kaybolan kişilerin arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştirmek ve bu olaylarda zaman kaybının önüne geçmek amacıyla ‘Balık Adam’ ekibini oluşturmayı Batman halkı için zorunlu gördüklerini ifade etti.

Eğitimin ardından su altı arama kurtarma ekibi olarak Batman’da hizmet verecek olan ekiplerimiz Batman Çayı ve DSİ kanalında boğulma vakalarına anında müdahale edebilecek.

MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *