image

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında devamsızlığın azaltılması toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürü Akın Arı ile okul müdürleri katıldı.

Kurtaran, toplantıda okul müdürlerine mesleki eğitime nitelik kazandırılmasının önemine dikkat çekip, devamsızlığın önlenmesi konusunda veliler ile işbirliği içinde daha fazla çaba harcanması gerektiğini söyledi.

Mesleki eğitimin önemine vurgu yapan Kurtaran; "Mesleki eğitim, sayın Bakanımızın 2023 vizyonunda üzerinde en çok durduğu konulardan biridir. Eğitim ve iktisat birbirine bağlı iki kavramdır. Ekonomisi iyi olan ülkelere bakın mutlaka eğitimi de iyidir. Eğitimi iyi olan ülkelere bakın ekonomileri iyidir. Mesleki eğitim bir ekonomi sorunudur. Ülkeyi kalkındırmak istiyorsak özellikle mesleki eğitime ciddi bir şekilde zaman ayırmamız lazım. Meslek Liselerinde çocukları mutlu kılmamız lazım. Onlara ne kadar değerli olduklarını hissettirmemiz lazım." dedi.

Kurtaran, devamsızlığın da önlenmesi için veli ile işbirliği içinde okul idaresinin sıkı bir takiple mümkün olacağına dikkat çekti.

Kurtaran'ın konuşmasının ardından toplantı, Şube Müdürü Akın Arı'ın bilgilendirme konuşmasıyla devam etti. VEYSİ GÜLTEKİN

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *