image

Batman, Batmanlı daha ne zamana kadar ihmallerden kaynaklanan acılar yaşayacak, canlarını kurban verecek. Batmanlının hayatı bu kadar ucuz mu? Neden sorunlar çözülmüyor? Halkın taleplerine kulaklar tıkalı?

Allah aşkına söyleyin şehrin tam ortasından, evlerin arasından geçen kanalın etrafında parmaklıkların olmaması felakete davetiye değil mi? Kahreden bir ihmal değil mi? Her gün çocukların oynadığı, koşturduğu kanalın etrafının açık olması, korunaklı olmaması ne anlama geliyor. Başka bir şehirde olsa yer yerinden oynamaz mı?

Ben üniversite yıllarında Adana’daydım. Adana’nın ortasında da bir kanal geçiyor. Batman’daki kanalın birkaç katı büyüklüğünde bir kanal… Ama kanalın etrafı demir parmaklıklarla kaplıydı. Hem suyu temizdi hem de kanal boyunca parmaklıklar vardı. Adana’da alınan tedbir neden doğu illerinde alınmaz? Neden DSİ paraya kıyıp kanalın etrafında parmaklık yapmaz? DSİ’nin cebine girecek para halkın kurban verdiği canlardan daha mı kıymetli?

Kurumlar halka hizmet için, halkın refah ve mutluluğunu artırmak için mi var, yoksa devletin kasasını doldurmak için mi? Batman’ın sorunlarını çözme konusunda valilik neden harekete geçmez? O kadar çok sıkıntımız var ki, hangisini sayayım?

Batıda küçük bir ilçeye gidiyorsunuz cennet misali… Parklar, fabrikalar, geniş ve temiz yollar, rahat bir trafik, düzenli bir yerleşim… Her şey planlı… İnsanın oradan ayrılası gelmiyor. Ya bizim şehirlerimiz… Nüfusu 600 bine dayanmış Batman’ın şu haline bakın! Sadece Diyarbakır Caddesi var biraz düzenli olan… Gerisini boş ver…

Aslında bunda Batman halkının da suçu var. Ağlamayan bebeye mama vermezler. Ağlamazsak, sesimizi çıkarmazsak, meclise gönderdiğimiz milletvekilleriyle diyaloğumuz sade ihale peşinde koşmak olursa olacağı bu…

Ya STK’larımız… Maşallah yüzlerce STK’mız var. Onların gürültü patırtısından da geçilmiyor. Her konuda açıklama yapmayı marifet bilen STK’larımız ne hikmetse konu Batman ve Batman’ının sorunları olunca dut yemiş bülbüle dönüyorlar.

Biz Batman’a sahip çıkmazsak, STK’larımız sahip çıkmazsa, milletvekillerimiz sahip çıkmazsa neden başkaları çıksın?

Minik Yaşar’ın ihmal kurbanı olduğunu herkes biliyor ama ses çıkaran yok.  STK’larımız kanalın başına gidip olayı kınasaydılar, yetkilileri göreve çağırsaydılar, DSİ’den demir parmaklık talebinde bulunsaydılar o zaman da ihmalin sorumlusu olanlar böyle sessiz kalacaklar mıydı?

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *