image

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Batman Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) İl Başkanlığı üyeleri, sözleşmeli personelin kadroya alınması için basın açıklaması düzenleyip milletvekillerine ulaştırılmak üzere mektup gönderdi.

Toç Bir-Sen üyeleri, Batman Bölge Devlet Hastanesi PTT Şubesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla kadro taleplerini yineledi. Basın açıklaması yapan sendika üyeleri ardından milletvekillerine ulaştırılmak üzere hazırladıkları mektupları PTT aracılığıyla TBMM’ye gönderdi.

Burada basın açıklamasını okuyan Toç-Bir-Sen İl Temsilcisi Mehmet Sıddık Aslanlı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve sözleşmeli personeli öz, üvey evlat diye ayrıştıran yasa teklifindeki adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesini istediklerini söyledi.

Kadro mücadelelerine destek beklediklerini belirten Aslanlı, “Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sözleşmeli personelin sözleşme sürelerinin 4+2’den 3+1’e düşürülmesine yönelik içinde pek çok eksikliğin ve eşitsizliğin olduğu yasa kabul edildi. Sözleşmeli olarak görev yapan; öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlilerinden bir kısmına yönelik yapılan söz konusu iyileştirmede; diğer kamu kurumlarında ve unvanlarda görev yapan personelin yer almaması hiç kuşkusuz çalışma barışını derinden sarsacak, çalışanların moral ve motivasyonunu düşürecektir. Sorun çözmekten ziyade sorunları çoğaltıp çalışma barışını ve adaletini yerle bir eden bu düzenleme, bu haliyle asla doğru değildir.” dedi.

Konuşmasının devamında Aslanlı şunları söyledi: “Yıllardır her platformda kadrolu istihdamın hayati bir gereklilik olduğu bilinciyle 4/B’li (sözleşmeli) kardeşlerimizin 4/A kadrosuna geçirilmesi için mücadele ederken, bugün bir de sözleşmeli personeli  bu düzenlemeyle kendi aralarında adaletsizce ayıran kanuni düzenleme hiç bir şekilde kabul edilemez. Bazı kamu çalışanlarının bu düzenlemeyle sevindirilirken diğerlerine üvey evlat muamelesi yapılması, toplumsal ve çalışma hayatındaki dengeyi bozmanın yanı sıra anayasamızın temel eşitlik ilkesiyle de asla bağdaşmamaktadır. Bir an önce sözleşmeliliği sona erdirecek ve ayrım yapmaksızın tüm sözleşmelileri kapsayacak şekilde, yeni bir adımın atılması için ilgilileri aklıselim ile davranmaya davet ediyoruz.”

Basın açıklamasının ardından milletvekillerine ulaştırılmak üzere mektuplar PTT aracılığıyla TBMM’ye gönderildi. MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *