image

Batman’da TPAO’ya bağlı TPIC bünyesindeki petrol kuyularında çalışan yaklaşık 100 işçi, iş akitlerinin sona erdirileceği endişesi taşıdıklarını belirterek, sorunlarının çözülmesini istedi.

Daha önceden kendileri için 6 aylık geçici bir çözüm bulunan TPİC işçilerinden 100 kişilik bir grup, AK Parti Batman İl Başkanlığına gidip seçimlerden sonra akıbetlerinin netlik kazanması için hükümet yetkililerinin gerekenin yapmasını istediler.

Yaptıkları görüşmenin ardından açıklamada bulunan işçiler, yaşadıkları mağduriyeti anlattılar. Herkesten bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını isteyen işçilerden Veysi Güney, “Biz buraya eylem yapmaya gelmedik. Defalarca sorunlarımızı dile getiriyoruz ve ilgi, alaka gösteriyorlar lakin TPIC işçilerin sorunları ne olacak. Bizde bir belirsizlik söz konusudur. Bu belirsizliğin bir çözüme ulaşmasını istiyoruz. Batman’da yaklaşık 360 TPIC işçisi var. Mağduruz ve istiyoruz ki, bir an önce işimize dönelim. Yaptığımız iş belki dünyada en zor işlerden bir tanesidir. Şuanda asgari ücrette bir maaş alıyoruz.” dedi.İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *