image

Dicle kalkınma Ajansı'nın (DİKA), desteklediği bir otel ve firma, üretimini 2 katına çıkararak hem istihdamını artırdı, hem de hizmet kaliteleri iyileştirdi.

 

Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinde faaliyet yürüten Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), kredi verdiği işletmeleri denetleyerek hizmetlerine destek veriyor.

İlk olarak Dicle Kalkınma Ajansından destek alan bir oteli denetleyen DİKA yetkilileri, burada otel yetkililerinden bilgi aldı.

DİKA yetkilileri daha sonra ajanstan destek alan mobilya fabrikasını ziyaret etti. Burada denetlemede bulunan yetkililer, fabrika sahibinden vermiş oldukları destekle alınan makinalar hakkında bilgi aldı.

DİKKA’NIN DESTEĞİYLE 2 KAT BÜYÜDÜK

DİKA’nın destekleriyle işyerini 2 kat büyüttüğünü ve istihdamı arttırdığını vurgulayan fabrika sahibi Mehmet Belgi, “Batman’da mobilya olarak 4 yıldır faaliyet yürütmekteyiz. Yeni aldığımız teşvikler sayesinde makine ekipman aldık. Bunlar daha hızlı ve kaliteli iş yapmamıza sebep oldu. Daha önce bir ayda yaptığımız işi şuan bir haftada yapıyoruz. Proje sahiplerine daha kaliteli hizmet sunmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Destekte emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz.” diye konuştu.

Ajansın destek verdiği yerleri hem ziyaret etmek, hem de denetlemek amacıyla geldiklerini belirten DİKA yetkilileri ise, şunları kaydetti: “İki projeyi ziyaretimizin amacı, uygulaması bitmiş olan projeleri görüp, yerinde incelemektir. İlk projemiz olan otelin kapasite artırılma projesiydi. Bu proje sayesinde otellerinde kalite artmış oldu. İkincisi ziyaretimiz de mobilya fabrikasıydı. Bu arada alınan makineler hakkında bize bilgi verildi. Burada da destekler sayesinde hem işyeri 2 kat artmış oldu ve hem de istihdam arttı. “ İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *