image

AVM’lerin kendilerine büyük darbe vurduğunu söyleyen Çarşı esnafı, durgun piyasanın işlerini durma noktasına getirdiğini ifade ettiler.

Giyimcisinden akvaryumcusuna kadar küçük ve orta ölçekli esnaf dertli. AVM ve büyük mağazalar zincirinin kendilerini bitirme noktasına getirdiğini belirten esnaf durgunluktan da şikâyetçi. 15 senedir İkibin İş Merkezindeki Berivan Giyimde çalıştığını belirten Veysel İnan, “ Ev ve araba piyasasında belirli bir canlılık olsa bile giyim ve gıda sektöründe büyük bir durgunluk var. Ekonomik bir durgunluk var. Giyim sektöründe 15 yıldır çalışıyorum. Bu yıl ekonomik olarak gördüğüm en kötü yıllardan biri. Çevredeki ayakabıcı, giyimci, gıdacı arkadaşlarla konuşuyoruz. Herkeste ciddi bir durgunluk var.” Dedi.

Sıkıntının kaynağı AVM’ler

İçinde bulundukları sıkıntının en büyük kaynağının AVM’ler olduğunu söyleyen İnan, “ AVM’ler küçük esnafı öldürdü. AVM’ler mekân olarak ve sunduğu çeşit açısından vatandaşa daha cazip geliyor. Çarşı esnafı olarak ara ara hareket olsa bile kurban bayramından beri sıkıntıdayız.” İfadelerini kullandı.

Durgunluk olunca herkes etkileniyor

 

İkibin İş Merkezinde akvaryumculuk yapan Ömer Karadaş ise, “ Dükkânımın kuş ve balıkla dolu ama satış yok. Müşteriler genelde gelip yem alıyorlar. Akvaryumlar satılmıyor. Durgunluk olunca herkes etkileniyor.” Dedi. Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *