image

15 yaş altı 50.000 çocuğun ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanan projede, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 40 genci ağırladı. 
“TARİHİ YERLERİ GEZDİLER”
Batman’da Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran ve gençlik liderleri tarafından karşılanan gençler, önce Antik kent Hasankeyf ilçesini gezdiler. Ardından Hasankeyf İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Kayseri’li gençler, buradan Gercüş ilçesini ve orada bulunan Kırkat gölünü gezdiler. Kayseri’li gençler sosyal sorumluluk projesi kapsamında gezdikleri Kırkat Gölü, Hasankeyf ve Malabadi köprüsünde çevre temizliği yapıp, kuş yemlikleri yaptılar. Esnafları da ziyaret etmeyi ihmal etmeyen gençler, petrol kentine adeta hayran kaldı. Son olarak Raman dağında petrolün çıktığı kuleleri gezen gençler, kentin tarihi, kültürel ve önemli yerlerini Gezdikten sonra Gençlik Merkezindeki etkinliklere katılım sağladılar. 3 gün Boyunca Batman’da ağırlanan Kayseri’li gençlere program sonunda İl Müdürü Halil Eren kendilerine Batman anısı adına çeşitli hediyeler verdi. 
“KARDEŞLİK BAĞLARI GÜÇLENİYOR”
Batman’da 3 gün boyunca en iyi bir şekilde ağırlanan Kayseri’li gençleri uğurlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren; “İçişleri Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in destekleriyle, ‘Biz Anadoluyuz’ Projesiyle, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, Ülkemizin doğusuyla batısı kuzeyiyle güneyi arasında var olan kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi sağlanmaktadır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yaşayan öğrencilimizin daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıması, Sosyal barışa, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, Kültürel değerlerin yanı sıra ortak değerlerin paylaşılması, hedeflenmiştir. Petrol şehri olarak Kayseri’li gençleri ağırlamaktan büyük onur ve gurur duyduk. “diye konuştu. AHMET KÖLGE



0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *