image


Yaklaşık 3 ay devam edecek olan Kur'an kurslarında öğrencilere Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak örnekleri öğretilmeye çalışılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığının "Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganı ile başlayan Yaz Kur'an Kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar, ellerine Kur'an-ı Kerimleri ve Elif Ba'ları alıp camilerin yolunu tuttular. Camiler çocuk sesleriyle şenlendi.

Mehmet Emin Terece Camii İmam Hatibi Hivzullah Kavak, her geçen yıl yaz Kur'an kurslarına gelen öğrenci sayısının arttığını söyledi.

"CAMİLERDE GÖRÜLEN DERSLERİ ÖNEMSİYORUZ"

Bugün itibariyle yaz Kur'an kurslarının başladığını anımsatan Kavak, "Daha önce hutbelerde ailelerden çocuklarını kurslara göndermelerini istemiştik. Aileler bugün çocuklarını kursa göndererek Kur'an-ı Kerim'e olan teveccüh ve gayretlerini göstermişlerdir. Çocukların camilerde görecekleri dersleri önemsiyoruz. Derslerimiz hafta içi 09.00'da başlayıp 12.00'de sona erecektir. Derslerimizin ilkinde Kur'an-ı Kerim, son derste ise dini ders dediğimiz ahlak dersleri, siyer, namaz gibi uygulamalı eğitim verilecektir." dedi.

Kur'an kurslarına gelen öğrenciler ise dinlerini ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *