image

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Batman’ın Beşiri ilçesinde Belediye Başkanlığını Saadet Partisinin kazanmasıyla 15 kadrolu çalışan işten çıkarıldı.

Basın açıklaması düzenleyen işten çıkarılan 15 kadrolu çalışan, “Belediye bütçesinin giderinin %40’ını aştığından ekonomik olarak güncel hizmetlerin aksaması nedeniyle idarenin personel eksiltmeye gideceğinden iş akdiniz feshedilmiştir. Bir ibare ile tarafımıza tebliğ edilmiştir. Buna rağmen aynı Belediye 4 yıldır işçi kadrosuna maaş verirken herhangi bir sıkıntı yaşamamıştır. İşten çıkarılan arkadaşlara baktığımızda 2 tanesinin ağabeyleri AK Parti meclis üyesi oldukları, bir tanesinin AK Parti Kadın Kolları Başkanının eşi olduğu, diğer Bir tanesinin Belediye Başkan Adayının birinci derece yakın akrabası olduğunu ve diğerinin ise AK Parti seçmenlerinin olması, bütçe yetersizliğinden dolayı değil siyasi görüş ayrılığından çıkarıldıkları açık bir şekilde görülmektedir.” İddiasında bulundu.

 Açıklamanın devamında, “Bu sebeple ortaya çıkan haksızlığın giderilmesi ve yıllardır emek verdiğimiz işimize dönmek için bütün yasal mercileri göreve davet ediyoruz. Haklarımız özgürlüklerimiz demokrasi insanca hayat ve adil bir dünya için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Hiçbir emekçinin işten çıkarılmaması gerektiğini sadece bugün değil her zaman savunacağımızın da bilinmesini isteriz.  Bu hak yolundaki direnişimiz olumlu sonuçlanana dek bu davanın takipçisi olacağız” ifadeleri kullanıldı. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *