image

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) beraber yürüttüğü proje kapsamında Batman'da hafızlık eğitimi almak isteyen imam hatip ortaokul öğrencileri, sınava tabi tutuldu.

15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık için 184 erkek öğrenci Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılan ortaokulda ise 63 kız öğrenci başvurdu. Başvuruda bulunan erkek öğrencilerden 24 kız öğrencilerden ise 20 öğrenci seçilerek hem okul okuyup hem de hafız olma imkânını yakalayacak.

Erkek öğrenciler için 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu kız öğrenciler için de Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde iki ayrı merkezde sınav düzenlendi. 44 öğrencinin alınacağı hafızlık sınıfları için 247 öğrenci sınava başvurarak yarıştı.

"GEÇEN SENEDEN BAŞLATTIĞIMIZ HAFIZLIK PROJESİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

Yapılan sınav sonrası açıklamada bulunan Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Nezir Ceylan, hafızlık ortaokul öğrencileri için liselerinin bünyesinde geçen seneki hafızlık öğrenciler ve bu seneki hafızlık öğrencileri için 2 adet ortaokul sınıfı açıldığını söyledi.

Ceylan, "Önceki sene hafızlık sınıfımızın öğrencileri bu sene 6'ncı sınıfa geçtiler. Bu sene yeni bir hafızlık sınıfı için sınav düzenledik. Sınava 63 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerden ilk etapta en başarılı 30 öğrenciyi alacağız ve yaz eğitime tabi tutacağız. Eylül ayında bu defa öğrencileri Kur'an-ı Kerim'de mülakata tabi tutacağız. Kur'an-ı Kerim mülakatında da 10 kişiyi eleyip 20 kişiyi hafızlık sınıfına alacağız. Geçen seneden başlattığımız hafızlık projesi başarılı bir şekilde devam ediyor." dedi.

"MAKSADIMIZ HAFIZ DOKTORLAR, MÜHENDİSLER VE ÖĞRETMENLER YETİŞTİRMEKTİR"

Hafızlığın öğrencilere büyük kazanç olduğunu dile getiren Ceylan, "Hafızlığın öğrenciler bazında hiçbir kayıpları yok aksine kazançları var. Sadece biraz yoğun bir şekilde Kur'an-ı Kerim dersleri görüyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü protokol yapmışlar. Dolayısıyla koordineli çalışıyorlar. Hafızlık için müftülüğümüz bizlere hoca ayarlıyor. Öğrenciler sadece Kur'an-ı Kerim eğitimini yoğun görecekler diğer ders standartları neyse onu görecekler. Maksadımız hafız doktorlar, mühendisler ve öğretmenler yetiştirmektir." ifadelerini kullandı.

"ALLAH NASİP EDERSE OKULUN KOMPLESİNİ HAFIZLIK YAPACAĞIZ"

Okullarında bu yıl erkek öğrenciler için açılacak olan hafızlık sınıfı hakkında bilgi veren 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokul Müdürü Siraç Dadak, hafızlık sınıfı için 24 öğrencinin alınacağı sınav için 184 öğrencinin başvurduğunu belirti.

Dadak, "Hafızlık sınıfı için alacağımız öğrenci sayısı 24 başvuru yapan öğrenci sayısı da 184 öğrencidir. Başvuru alacağımız öğrencilerin 6 katıdır. Kaliteden ödün vermemek için müftülüğümüz tarafından gönderilecek usta öğreticiler tarafında hafızlık eğitimi verilecek. Bizler de okul olarak örgün eğitimi vereceğiz. Her bir öğrenci için günlük birer saat ayırılması gerekiyor. Müftülük tarafından gönderilen 2 öğreticinin 12'şer öğrencisi olacak. Her bir öğretici her bir öğrenciye birer saat ayırmış olacak. Temelimiz sağlam olmasını istedik. Biz Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile irtibat halindeyiz. Allah nasip ederse okulun komplesini hafızlık yapacağız. Hafızlık sınıfı için yaz kurslarında sınıf mevcudatının 2 katını yani 48 öğrenci alacağız. Bu öğrencilerimiz yaz kurlarında eğitime tabi tutulacaklar. Bu öğrenciler arasından da 24 öğrenci seçilecek." şeklinde konuştu. 

MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *