image

50 yıldır 40 dönümlük tarlasında, her yıl buğday ektiğini belirten çiftçilerden Vezir Eken,  bölgemizde yağışların fazla olmasından dolayı buğdayda çürüme meydana geldiğini ve geçen seneye oranla verimin biraz düştüğünü ama tüm olumsuzluklara rağmen hasattan memnun olduğunu ifade etti.

10 yaşında çiftçiliğe başladığını ve o dönemlerde 40 dönümlük buğday tarlasını kara sapanla biçtiğini belirten Eken, teknolojinin ilerlemesiyle 15-20 günlük işi 2-3 saatte bitirdiğini kaydetti.

"Normal yağışlarda ekin oldukça güzel verim verir. Bu sene aşırı yağış olmasaydı dönümüne 400-500 kilogram buğday hasat edecektik." diyen Eken, "Ancak bu sene dönümüne 300 kilogram buğday hasat edeceğiz." dedi.

AŞIRI YAĞIŞLAR BUĞDAYDA ÇÜRÜMEYE NEDEN OLDU

"Hayırlısıyla bu seneki buğday hasadına başladık. Allah'a şükürler olsun ki -aşırı yağışlardan dolayı buğday veriminde düşüş olsa da- memnunum." diyen Eken, "Aşırı yağış olmasaydı verim daha yüksek olacaktı ama yine aldığımız verimden dolayı Allah'a şükrediyorum. 55 yaşındayım ve 10 yaşından bu yana çiftçilikle uğraşıyorum. Ekin, aşırı yağışı sevmiyor ve aşırı yağış olduğunda ise buğdayda çürümeye neden oluyor. Normal yağışlarda ise ekin oldukça güzel verim verir. Bu sene aşırı yağış olmasaydı dönümüne 400-500 kilogram buğday hasat edecektik. Geçen sene dönümüne 400-500 kilogram buğday hasat ettik ama bu sene dönümüne ancak 300 kilogram hasat edebileceğiz." ifadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *