image

Batman Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen Fen olimpiyatı ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından ödül töreni İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın konuşmasıyla devam etti.

Kurtaran, "Çok kıymetli mesai arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler. Eğitimde yılın mahsulünü topladığımız son günlerde gerçekleştirdiğimiz ödül töreninin bugün olması anlamlı ve etkinlikte yılın son mahsulüdür. Sizin Fen Bilgisine duyduğunuz ilgi alakanın mahsulünü görme şansına eriştik. Sevgili çocuklar inşallah ilerde fen bilimlerinin fiziği, kimyası, biyolojisi ve artık Fen bilimlerinin diğer türevleri nelerse bu konulardaki alt yapınızın oluşması için bu çalışma vesile olacak. Fen bilimlerinde maalesef uzun yıllar zayıf kaldık. Bizim aslında tarihte çok büyük âlimlerimiz fen bilimlerinde de çok büyük buluşlar yapmış. Ama toplum olarak uzun yıllardır ses getiren çalışmamız olmadı. İnşallah sizler bu konudaki çalışmalarla katkı sunarsınız. Bilim insanları bütün varlığa hizmet eden kişilerdir. İnşallah sizlerde ileride bu alanlarda ülkemize fayda sağlayacak büyük çalışmalar içerisinde olacaksınız. Sevgili çocuklar bilgi üretmek için aklı kullanmak lazım. Bilgi yüklenerek kullanılmaz. Bilginin kullanılması için akla ihtiyaç vardır. Akıl kullanılmadığı zaman insana yüktür. Ama kullanıldığı takdirde bizi diğer canlılardan ayırır. Herkeste akıl var ama farklı olanlar aklı doğru ve faydalı şekilde kullananlardır. Sizlerde inşallah aklınızı kendiniz için, memleketimiz için, ülkemiz için ve tüm insanlık için faydalı olacak şekilde kullanacaksınız. Siz benim gözümde bilim insanı adaylarısınız. Bu etkinlikle sizde fen merakı uyandırmayı sağlayan öğretmenlerimize ve ailelerinize teşekkür ediyorum. Bu yıl 5.'sini gerçekleştirdiğimiz Fen Olimpiyatları çalışmalarından dolayı fen lisesi idareci ve öğretmen arkadaşlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Mahmut Kurtaran'ın konuşmasının ardından 41 ortaokulunun katılımı ile gerçekleşen Fen Olimpiyatında birinci olan Selçuklu Ortaokulu, ikinci olan TOKİ Kazım Karabekir Ortaokulu ve üçüncü olan Yavuz Selim Ortaokulu öğrencilerine ödül ve hediyeleri öğretmenlere plaket ve okul müdürlerine de katılım belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve okul müdürleri tarafından verildi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *