image

Hasankeyf ilçesindeki Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

12 yıl önce Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Ilısu Barajı ve hidroelektrik santrali sebebiyle sular altında kalacak bazı eserler taşınırken bazısı da yerinde korunuyor. Bu kapsamda Ulucami, Osmanlı Mescidi, Büyük Saray, Küçük Saray, Büyük Türbe, İç kale Mezarlığı ve Türbe olmak üzere tarihi eserler koruma altına alınıyor.

Konuyla ilişkin açıklama yapan DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü, sular altında kalacak olması nedeniyle koruma altına alınan bu eserlerin, yapılacak yüzer limanla birlikte teknelerle, yatlarla ziyaret edilerek turizme büyük katkı sağlayacağını belirtti.

DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü açıklamasında; "Yukarı Hasankeyf Antik Kenti'nin güçlendirme çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda Geogrid imalatı da yapılmaktadır. Bu çalışmaların tamamlanması ile Yukarı Hasankeyf'te bulunan Başta Ulucami, Osmanlı Mescidi, Büyük Saray, Küçük Saray, Büyük Türbe, İç kale Mezarlığı ve Türbe olmak üzere tarihi eserler koruma altına alınacak, yapılacak olan yüzer limanla birlikte teknelerle, yatlarla ziyaret edilerek turizme büyük katkı sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi. ŞEVKİ ASLAN                

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *