image


Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında daha önce ön protokolü yapılan ‘Okul-Kur'an Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Protokolü’ne imza atıldı. Protokolle, örgün eğitime devam edip hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin, hafızlık ile hafızlık sonrası eğitim-öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.”

MEB ve Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı bu projenin önemli bir adım olduğu değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, “Eğitim sisteminin sekülerleştiği, gençliğin değerler noktasında ciddi bir çöküş yaşadığı bir süreçten geçiyoruz. Manevi değerlerin öğretilmesi inançlı bir nesil yetiştirmek için şarttır. İnsan, maddi ve manevi (ruhi-bedeni) olmak üzere iki yönlü bir varlıktır. İnsan yetiştirmek söz konusu olduğunda uygulanacak pedagojik mevzuatta bu iki yönün de ele alınması gerekir. MEB ve Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı bu proje, bu açıdan önemli bir adımdır. Bu tür projeleri belli bir yaş grubuyla sınırlamadan eğitimin her aşamasında yaygın hale getirmek gerekir. Yeni neslimizin kendisine ve sahip olduğu kültür, inanç ve değerler mirasına yabancılaşmaması için manevi eğitimi öncelemek şarttır. Batının bütün değerleri silip süpüren kültürel işgal ve sömürü akımlarını düşündüğümüzde MEB-Diyanet ortak projelerinin en acil ihtiyaçlardan biri olduğu görülecektir. Bugün, bu ifsat projelerine karşı gerekli tedbirler geliştirilmezse, gelecekte bunu yapabilme imkânı olmayacağı ortadadır.” denildi.

HÜDA PAR olarak bu tür projeleri destekleyecekleri ve katkı vermeye hazır oldukları belirtilen değerlendirmede, “Bu tehlikeleri bertaraf edebilmek için pozitif ilimlerin yanında manevi ve kültürel ilimlerin de etkin bir şekilde müfredatta yerini alabilmesi gerekir. Bu tür projelerle ilgili protokolleri diğer yaş grupları ve diğer kurumlarda da yaygınlaştırıp geliştirmek, çok önemlidir. Bu yönde atılan olumlu adımları destekliyor, parti olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı. HABER MERKEZİ  

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *