image

Çocuklarının hem dünya hem de ahiret hayatının rahatını düşünen ebeveynlerin, imam hatip okullarına çocuklarını çekinmeden göndermeleri gerektiğini ifade eden Eğitimci Yazar Ali Bozkurt "İmam hatibe gitmek benim için en büyük bir nimetti." ifadelerini kullandı.

Bölge illerinde henüz imam hatip okullarının açılmadığı dönemde il dışına imam hatip okumak için gittiğini anlatan Bozkurt, İmam hatiplilerin en büyük sıkıntıyı 28 Şubat döneminde yaşadıklarını belirtti.  Bozkurt, " 28 Şubat sürecinde, imam hatipteki öğrenciler azalmıştı. Bir sınıfta sadece 13 öğrenci vardı. Öğrencilerin moralleri bozuktu. Üniversiteye gitme konusunda önleri kesilmiş, puanları kırılıyordu. Bizim zamanımızda imam hatipliler hiçbir üniversiteye giremedikleri gibi Ankara İlahiyat Fakültesi'ne bile giremiyorlardı. Ankara İlahiyat Fakültesi'ne sadece lise mezunları girebiliyordu. Daha sonradan düzeltildi. Şimdi imam hatipliler bütün ilahiyat fakültelerine girebiliyorlar." dedi.

"İMAM HATİP MÜFREDATI DİĞER OKULLARDAN GERİ DEĞİL'"

28 Şubat süreciyle beraber okullarda öğrencilerin azaldığını, geriye kalan öğrencilerinse moral bozukluğu yaşadığını ifade eden Bozkurt, "Bir öğrencim bana 'Hocam siz imam hatibe gittiğiniz için pişman mısınız?' sormuştu. Ben de ona, 'Sana samimiyetle cevap veriyorum, bu soruyu sorduğuna da sevindim. Cenabı Hakk'ın bana bu dünyada verdiği en büyük nimetin imam hatibe gitmek olduğunu düşünüyorum.' deyince, çocuklar etkilendi. Ben onlara, 'Sizler de üzülmeyin! İmam hatibe gitmek çok büyük bir onurdur. Dünyamız için de ahiretimiz için de büyük bir mertebedir.' dedim. O gün ile bugün arasında çok büyük bir fark var. Olumsuzlukların hepsi ortadan kalktı. İmam hatip öğrencilerinin puanı artık kırılmıyor. Bir eşitlik sağlandı. Başarılarına göre istedikleri yere gidebiliyorlar." ifadelerini kullandı.

İmam hatiplerde okuyan öğrencilerin müfredat olarak diğer okullardan geri olmadığının altını çizen Bozkurt, "İmam hatip lisesine giden bir öğrenci, diğer liselerde hangi dersler görülüyorsa hepsini görür. İmam hatipte fen kolları var, fen liselerinin gördüğü bütün dersler orada da görülür. Sosyal bilimler kolu var, sosyal bilimler lisesine giden bir öğrencinin gördüğü bütün dersler orada da gösterilir. Gösterilmeyen hiçbir ders yok! Yani bir imam hatip öğrencisi, üniversiteye girme yarışında hiçbir lise öğrencisinden daha geride değil. Aynı seviyededir, hatta ek olarak öteki derslerden bir eksilme yapılmadan, derslerin yüzde 12'sine tekabül eden mesleki dersler de öğretiliyor." şeklinde konuştu.

"YENİ SİSTEMDE MESLEK DERSLERİ 'SEÇMELİ DERS' OLMAKTAN ÇIKARILMAZ İNŞALLAH"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yeni eğitim ve öğretim yılı için açıkladığı müfredatta, imam hatip okulları dışında diğer okullarda da seçmeli olarak görülen bazı dini derslerin 'Seçmeli ders' olmaktan çıkarılmaması gerektiğini ifade eden Bozkurt şöyle devam etti: "Meslek derslerinin bir kısmı da öteki liselerde seçmeli ders olarak veriliyor. İnşallah bakanımızın açıkladığı bu yeni sistemde, o seçmeli dersler törpülenmez. İnşallah bu hassasiyet gösterilmiştir. İnşallah bir sürprizle karşılaşmayız." İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *