image

Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyü Kavak Mezrası'nda (Xırbeismail) bayram, coşkuyla karşılandı. Köy sakinleri ilk olarak bayram namazında bir araya geldi.  Teşrik tekbirleriyle Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevincini yaşadılar.

Köy çocukları da camide okunan tekbirlere büyük bir coşkuyla eşlik ettiler. Ardından poşetlerini alarak bayram şekeri toplamaya çıktılar

Ardından 7'den 70'e camide namaz kılan köy sakinleri cami avlusunda bayramlaştıktan sonra, önce büyükler ardından gençler ve en son çocuklar topluca ev ev dolaşarak bayramlaştılar.

Bayramlaşmanın ardından hastalar ziyaret edilerek duaları alındı. Ev ev dolaşan köy sakinleri, verilen ikramları tattıktan sonra topluca köy mezarlığına giderek ölmüşlerine Yasin-i Şerif ve Fatiha okuyup dua ettiler.

Bayramla ilgili duygularını ile paylaşan köy sakinleri, bayramın İslam dünyasında akan kanın durmasına ve vahdete vesile olması temennisinde bulundular.

“BAYRAMLAR ÜMMETİN BİRLİĞİNE VESİLE OLSUN”

Köyünde Bayram'ını geçiren HÜDA PAR Hasankeyf İlçe Başkanı Seyyid Emin Tunç, başta Yemen olmak üzere İslam dünyasında akan kan ve Müslümanların mazlumiyetlerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ümmeti Muhammed’in Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Allah muvaffak etsin. Allah bu zilletten kurtarsın ümmeti. Bugün Müslümanların kanı her yerde akıtılmaktadır. Yemen’de bir yıl içinde 1-5 yaş arası 97 bin çocuk katledilmiştir. Bunun tek sebebi ümmet olamayışımızdır. İslam’ı gereği gibi yaşamadığımızdandır. Ümmet olsaydık böyle olmazdı. İslam birliği olmadığı için bugün tağuti rejimler eliyle Yemen’de Filistin’de dünyanın dört bir yanında Müslümanların kanı akıtılmaktadır. Bu tağuti rejimlerin, yani küfrün tahakkümünde bulunan insanlarla birlik olarak ümmeti darmadağın ettiler. Müslümanların kanını akıtmaktadırlar. Şu an bize gerekli olan, bunlara karşı ümmetin birliğidir. Uyanmalı ve bu zalimlere meydan vermemeliyiz. Bayramın ümmetin birliğine vesile olmasını diliyoruz." dedi.

“BURUK BİR BAYRAM YAŞIYORUZ”

Köy İmamı Abdurrezak Gündüz, İslam coğrafyasının işgal altında olması dolayısıyla buruk bir bayram yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Elhamdülillah güzel bir Ramazan geçirdik.29 gün oruç tuttuk. Ramazan ayından sonra Allah bize bir mükâfat verdi. Ancak dünyada gelişen bazı sıkıntılardan dolayı, özellikle Müslüman kardeşlerimizin Filistin’de, Suriye’de ve Irak’ta olsun çektiği sıkıntılardan dolayı tam anlamıyla bayramı yaşayamıyoruz. Ama bunun haricinde güzel geçiyor. Memnunuz. Bayram vesilesiyle tüm İslam ümmetinin, Türkiye'deki Müslüman kardeşlerimizin tüm Müslümanların bayramını kutluyorum."

“İSLAMİ BİR BAYRAM HAVASI YAŞIYORUZ”
Köy eşrafından Seyit İbrahim Tunç, eski bayram geleneklerini sürdürmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Tüm Müslümanlara selamlarımı gönderiyorum. Tüm Müslümanların bayramını kutluyorum. Çok güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Orucumuzu tuttuk, Teravihleri kıldık. Fıtırlarımızı verdik. Dua ve ibadetle meşgul olduk. Ümmetin kurtuluşu için çokça dua ettik. İslami bir havada bayramı yaşıyoruz. Allah bu bayramları hidayete vesile kılsın. Müslümanların ittifakına vesile olsun. Bu zulümlerin son bulmasına vesile olsun. Gençlerimizi imanlı bir şekilde nice bayramlara kavuştursun. Bu şekilde çok dua ediyoruz. Müslümanların ittifakı için dua ediyoruz." dedi.

Muzaffer Demir, “Tüm İslam ümmetinin Ramazan Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum. Tüm İslam âleminin birleşmesine vesile olsun. Allah yahudi siyonist israil ve Amerika’yı kahru perişan etsin.”

“BU BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYOR” 
Bayramların birlik ve beraberliğe vesile olduğunu ve Müslümanlar arasında kardeşliği pekiştirdiğini ifade eden Abdurrahim Demir ise, “ Tüm Müslümanların Ramazan Bayramı mübarek olsun. Allah bizi nice bayramlara kavuştursun.  Bu bayramlar bizi çok sevindiriyor. Müslümanlar bir araya geliyor. Kardeşliğimiz pekişiyor. Bunu görüyoruz. Dileğimiz bu kardeşliğin sürekli olmasıdır. Allah bu bayramı Müslümanların ittifakına vesile kılsın. Zulümlerin kalkmasına vesile kılsın. Zindandaki Müslümanların kurtuluşuna ve mustazaflara hayırlı bir kapı açılsın inşallah.”

Köy sakinlerinden Murat Demir, “Tüm Müslümanların bayramı mübarek olsun. Herkese selamlarımı gönderiyorum. Herkese bu bayram sevinci nasip olsun. Buradan Suriye ve Filistin’deki Müslümanların bayramını kutluyorum.” dedi. 
İLKHA


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *