image

Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, “Devlet ve ilgili kurumlarının mültecilere yönelik en küçük desteği ve çalışması yok” iddiasında bulundu.  Ancak Batman belediyesinin de Suriyeli mültecilere karşı duyarsız olduğu ifade ediliyor.

Helsinki Yurttaşlar Derneği tarafından düzenlenen ve iki gün süren “Helsinki Yurttaşlar Derneği Mültecilerle Çalışan Avukat ve İlgililere Yönelik Eğitim Çalıştayı”nda konuşan Belediye Eşbaşkanı Akel, “Devlet ve ilgili kurumlarının mültecilere yönelik en küçük desteği ve çalışması yok. Şengal katliamı sonrası kentimize gelen Ezidiler, yine Kobanê savaşı sonrası kentimizde yaşayan Kobanêliler, iki yıl önceki savaştan sonra kentimize gelen Suriyelilerin oluşturduğu  ciddi bir gündem var. Ama devletin mültecilik hukuku politikası üzerinden ne yazık ki bir gıdım yol alınamadı. Bu konuda hala devletin gözünü kulağını kapatan bir pozisyonu var.” İddiasında bulundu.

BELEDİYE DE SURİYELİLERE SAHİP ÇIKMADI

Konuşması esnasında belediyenin tüm Suriyeli mültecilere kucak açtığını iddia eden Akel’in sözleri gerçekçi bulunmadı. Esentepe Dinlenme Tesisleri, Musa Anter Halk Evi gibi belediyeye ait yerlere yerleştirilen Yezidilerin dışında Suriyeli mültecilere yönelik ciddi bir icraatı bulunmayan Batman belediyesinin tüm Suriyelilere sahip çıkıyor görüntüsü vermesinin bir seçim yatırımı olduğu ifade edildi. Vedat Aydın

 



0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *