image

Konu ile ilgili Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Sivas il sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 22 Mayıs-02 Haziran 2019 tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır. Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından;  Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları,  belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları önemle duyurulur. 

İlaçlama Programı:

22-23 Mayıs 2019 tarihlerinde Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya il sınırları içerisindeki Narlı- Malatya istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

24-25-26 Mayıs 2019 tarihlerinde Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt il sınırları içerisindeki Malatya-Diyarbakır ve Kurtalan istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

26-27-28 Mayıs 2019 tarihlerinde Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis il sınırları içerisindeki Yolçatı- Tatvan istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

30-31 Mayıs 2019 tarihlerinde Van il sınırları içerisindeki Van- Kapıköy istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

02 Haziran 2019 tarihinde Malatya, Sivas il sınırları içerisindeki Malatya-Çetinkaya istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları. 

Kamuoyuna duyurulur.    HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *