image

Batman'da halkın yoğun olduğu park ve yeşil alanlarda mescit, umumi tuvalet ve bebek emzirme odalarının olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, buna yönelik ihtiyacın ivedilikle giderilmesi gerektiğini söyledi.

Bu anlamda halktan yoğun bir talep geldiğini aktaran Şahin, çarşı-pazar ile park ve yeşil alanlar gibi yerlerde bu gibi eksikliklerin vatandaşlara büyük sıkıntı oluşturduğunu kaydederek belediyeye çağrıda bulundu.

Özellikle alışveriş için çarşı-pazara çıkan bebekli ve çocuklu kadınların, bu sıkıntıdan ötürü ciddi mağduriyet yaşadığını vurgulayan Şahin, bu yöndeki insani ihtiyaçların bir an önce karşılanması gerektiğini ifade etti.             

“VATANDAŞLAR PARKLARDA RAHATLIKLA İHTİYAÇLARINI GİDERMELİ”

Belediyenin buna yönelik çalışma yapması gerektiğini, bu talebin büyük bir ihtiyaç olduğunu belirten Şahin, “Batman’da yapılan parklarda ciddi bazı eksiklikler var. Halktan da bu anlamda bize şikâyetler geliyor. Bu şikâyetlerden en önemlisi özellikle parklarda mescitlerin olmamasıdır. Parklarda zaman geçiren insanlar ayrıca ihtiyaçlarını karşılayabilecek umumi tuvaletlerden de yoksundur. Bir de bayanların çocuklarının bakımını yapabilmesi ve çocuklarını emzirebilmeleri için de bazı özel yerlerin yapılması lazım ki, aileler rahatlıkla ihtiyaçlarını gidersinler.” dedi.

“ÇOK SAYIDA TALEP GELMEKTEDİR”

Batman'da ayrıca çarşı-pazarlarda umumi tuvaletin olmamasının da büyük bir eksiklik olarak göze çarptığını dile getiren Şahin, “Öte yandan Batman’ın yoğun olduğu yerlerde de bu umumi tuvalet ihtiyacı maalesef öne çıkıyor. Bu anlamda halktan talepler geliyor. Özellikle parklarda mescitlerin, çocuk bakım odalarının ve umumi tuvaletlerin ivedilikle yapılması gerekir. Engelli kardeşlerimizden çok talep ve şikâyetler gelmektedir. Engelli kardeşlerimiz, istedikleri zaman camilere ulaşamıyorlar. Böyle bir sıkıntıları var. Onların da ibadetlerini rahat bir şekilde ifa etmeleri ve diğer fıtri ihtiyaçlarını gidermeleri için parklarda rahat bir şekilde ulaşılabilecek mescit ve umumi tuvaletlerin yapılması gerekir.” diye konuştu.

“HALKIN TALEBİ YERİNE GETİRİLMELİ”

Şahin, konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Belediyenin halktan gelen bu talepleri değerlendirip buna dair projeler geliştirmesi gerekmektedir. Halkımız adına Batman Belediyesine bu çağrıyı yapıyoruz. Batman’da parklarda mescit, umumi tuvalet ve çocuk bakım odaları yok. Bu ciddi bir ihtiyaçtır. Büyükşehirlerde bu ihtiyaçlar gözetilmiş ve çok güzel projeler geliştirilmiştir. Batman’ın da sosyal belediyecilik anlamında halkımızın taleplerini yerine getirecek bu gibi projeleri başlatması gerekmektedir.”  İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *