image

 “EMEKLİ MEMUR-SEN” Batman İl temsilciliği görevine getirilen Mehmet Şirin TURAN, dava arkadaşlarına teşekkür etti.

Bu sendikanın kurulmasının bir ihtiyaç olduğunu ve kendileriyle birlikte MEMUR-SEN’in alanlardaki saflarının daha da sıklaşacağını aktaran Turan, Emekli memur ve işçilerin başlıca sorunlarının takipçisi olacaklarını dile getirdi.

 Turan yaptığı açıklamada, “ 3600 ek göstergenin Meclis'te ilk ele alınacak düzenlemelerden birinin olmasını ve belli bir kesime değil, bütün emekli memurları da kapsayacak şekilde verilmesini talep ediyoruz. Dini bayramlarda verilen ikramiyenin yükseltilmesini talep ediyoruz. (EYT)Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Emeklilikte de eş ve çocuk yardımlarının devam edilmesini talep ediyoruz. İntibak yasasının bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz. Emekliye faizsiz konut kredisi verilmesini talep ediyoruz.” Dedi.

Turan açıklamasının devamında, “İşçi ve Memur emeklisi arasındaki ücret ve ikramiye farkının kapatılmasını talep ediyoruz. Emeklinin ikinci bir iş yapması durumunda, sigorta primlerinin alınmamasını talep ediyoruz. Emeklilerin, Su, Elektrik, doğalgaz, telefon ve internet gibi zorunlu ihtiyaçlarından indirime gidilmesini talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı. MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *