image

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 6.sı düzenlenen "Kim Korkar ki Matematik" olimpiyatında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Batman Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen matematik olimpiyatı ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri Cemal Konakçı, İshak Büyükkaya, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından Batman Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Konak'ın bilgilendirme konuşmasıyla başlayan ödül töreni İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın konuşmasıyla devam etti.

Kurtaran, "Gerçekten Batman'da 6. yıldır matematiğe meydan okunuyor. Matematikle iç içeyiz. Hayat Matematiktir. Hayat harflerin ve sayıların üzerine kurulmuştur denir. Baktığımız zaman gerçekten öyledir. Konuşmalarımız, hareketlerimiz her şey Allah'ın bize verdiği bu iki mucizenin üzerinde devam ediyor. Bazı insanların harfler ile araları çok iyi bazılarında sayılar ile. Bizim istediğimiz her ikisiyle de çok iyi olmak.  Hangi mesleği icra etmek istersek isteyelim bu ikisine mecburuz. İmam Şafi hazretlerini duymuşsunuz. Diyor ki; çocuklarınıza matematik ve şiir öğretin. Bakın biri harftir, biri sayıdır. Bizim düşünce tarihinde bildiğimiz bütün filozoflarımız, bilim adamlarımız hepsi mutlaka matematikle haşir neşir olmuşlar.” Dedi.

 Kurtaran sözlerinin devamında, “Buna binaen Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce 6 yıl önce öğretmenlerimizle, okul müdürlerimizle böyle bir yarışma başlatıldı. Gerçekten çok anlamlı, çok faydalı bir yarışma. Bu yıl 66 okul dâhil oldu. İnşallah önümüzdeki dönemlerde ilçelerimizi de dâhil edeceğiz. Bizim gayemiz matematiğin hayatın içeresinde olduğu ve öyle korkulacak bir şey olmadığını göstermek. Hafta sonu Sayın Bakanımız 2023 Vizyonu kapsamında Ortaöğretim Tasarımını kamuoyuyla paylaştı. Temel vazgeçilmez derslerimiz arasında matematik var. Özellikle matematik tüm hayatınız boyunca devam eder.  Bu yarışmada emeği geçen herkese ayrıca bu yarışmaya sizleri hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Mahmut Kurtaran'ın konuşmasının ardından Matematik Olimpiyatında birinci olan 16 Mayıs Ortaokulu, ikinci olan TOKİ Kazım Karabekir Ortaokulu ve üçüncü olan Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine plaket ve ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve şube müdürleri tarafından verildi. Ödül töreninde ayrıca yarışmaya katkı sunan ALL Alçı temsilcisi Nizam Kılıç'a da İl Milli Eğitim Müdürü tarafından teşekkür plaketi verildi. Ödül töreni tüm öğrencilere katılım belgesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *