image

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sinek ve haşereyle mücadelede en önemli zaman kesiti olan larva döneminde yoğunlaştırdığı çalışmalarla zararlı canlıların üremesinin önüne geçecek.

Bu yıl yoğun yağıştan dolayı ortaya çıkan haşerelerle ilgili zamanı doğru değerlendirerek ilaçlama yapan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, havanın ısınmasıyla oluşan larvaların insana ve çevreye olan etkisini minimum seviyeye düşürmek için kolları sıvadı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri; haşerelerle mücadelede vatandaşlara da görev düştüğünü, bunun için apartman arasındaki boşluklara çöp atılmaması, fosseptik ve kuyu benzeri alanların açık bırakılmaması ve bodrumlarda su birikintilerinin önlemesi gerektiğini hatırlattı.

Vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirmeleri için Batman genelinde mahallelerin 3 günde bir ilaçlanacağını belirten yetkililer, Belediye bünyesinde bulunan Beyaz Masa (Alo 153) birimine vatandaşlardan gelen şikâyetlerin de değerlendirildiğini belirtti.

Ekipler, planlanan program kapsamında, öncelikli müdahale alanlarını da belirleyerek haşerelerin (sivrisinek, karasinek larvaları) üremesini engellemek amacıyla araçlarla sokakları dolaşarak ilaçlama gerçekleştirecek. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *