image

İlimizde marketler zinciri ve büyük AVM’ler orta ve küçük esnafı olumsuz etkiliyor. İş yapmaz hale geldiklerini belirten esnaf yetkililerden çözüm bekliyor.  

Yıllardır marketçilik yaptıklarını söyleyen Ahmet Yıldırım, hiçbir zaman bu kadar zorlanmadıklarını, AVM ile zincir marketlerin kendilerini iş yapamaz hale getirdiklerini vurguladı. AVM’lerin haftada bir tatil olması gerektiğini belirten Yıldırım, “ Son zamanlarda AVM’ler, marketler zinciri, A101, BİM, ŞOK ve daha başkaları her cadde ve sokak başını tutar oldu. Bunların bu kadar artması esnafı gerçekten bitirdi. Yetkililer küçük esnafı düşünmeden bunlara ruhsat veriyor. Kesinlikle tedbir alınmalı. Küçük esnafa sahip çıkılmazsa ilimizdeki işsizlik sorunu daha da artar.” Dedi.

Çarşı esnafından Abdullah Aslan adlı vatandaş AVM’ler ile BİM, A101 gibi zincir marketlerin küçük esnafı bitirme noktasına getirdiğini söyledi. Büyük esnafla yarışamadıkları için eskisi gibi kâr da edemediklerini belirten Aslan, “ Durumumuz gerçekten kritik. Daha önce elde ettiğimiz kârın yarısını bile kazanamıyoruz. Eskiden diyelim 500 lira kazanıyorken şimdi 250, hatta 150 lira ancak kazanabiliyoruz. Büyük yerler işimizi bitirdi. Haftada bir gün kapansalar çok iyi olur. Böyle bir projeye biz destek veririz.” İfadelerini kullandı.

Gıda sektöründe çalışan Tefvik Soysal ise esnafı dolaştıklarını, küçük ve orta ölçekli esnafın gerçekten zor günler geçirdiklerini belirtti. AVM’lerin haftada bir gün tatil olması gerektiğini söyleyen Soysal, yetkililerden destek istedi. Soysal, “ Batman’da zaten işsizler ordusu var. İnsanlar işsiz güçsüz. Şehrimizde açılan AVM’lerin bize pek faydası yok. Batmanlı esnafa faydası yok. Ürünlerini daha çok dışardan getirip satıyorlar.” Dedi.

AVM’lerin Batman esnafından ürün almadıklarını vurgulayan Soysal, “ Bu büyük yerlerin ne yazık ki işsizliği giderme ve istihdam konusunda Batman’a pek bir yararı yok. Batman’ın bu tür yerlere ihtiyacı yok. Fabrikalar olmalı, üretim olmalı, iş alanları sağlanmalı. Kesinlikle küçük esnafın sorunlarına çözüm bulunmalı. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyorum.” Dedi. MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *