image

 

“Hepimizin malumudur ki günümüz dünyasında stres atmak, dışarı çıkıp gezmek ve eğlenmenin yerini teknolojik cihazlar ve dijital oyunlar aldı.” Diyen Okul Müdürü Ahmet Ertuğral; “Bu oyunların çocukların hem zihinsel, hem duygusal hem de sosyal gelişimlerini sekteye uğrattıkları da bir gerçek. İşte bu yüzden çocuklarımızı bu tür oyunlardan az da olsa uzaklaştırabilmek için okulumuzda geleneksel ve modern oyunlardan üçüyle turnuva düzenlemeye karar verdik.” diye konuştu. 

YÜZLERCE ÖĞRENCİ KATILIM SAĞLADI

Kültür ilkokulu rehber öğretmenleri tarafından düzenlenen ve öğrencileri telefon, tablet bilgisayar bağımlılığından uzaklaştırmayı hedefleyen ve iletişim becerilerini arttırmayı amaçlayan oyun şenliği projesine Okul Müdürü Ahmet Ertuğral başta olmak üzere okul idaresinin destekleriyle yüzlerce öğrencinin katılımıyla kültür ilkokulunda oyun şenliği düzenlendi.

VELİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Kültür İlkokulu Müdürü Ahmet Ertuğral; “Öğrenci, öğretmen ve velilerimiz bu üç oyunla ilgili bilgilendirildi. Teneffüslerde öğretmenlerimiz öğrencilerimize beş taş topaç ve bardak dizme ile ilgili taktikler vererek oyunları öğretti. Teneffüslerde öğrencilerimiz topaç döndürerek, bardak dizerek, beş taş oynayarak zaman geçirmeye başladı. Davranış problemlerinde ciddi bir azalma görülmesinin ve öğrencileri iletişime dayalı oyunlara yönlendirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu tür turnuva ve organizasyonların okullarımızda artmasının ciddi faydalarının olacağını düşünüyor ve emeği geçen tüm öğretmenleri desteklerinden dolayı kutluyorum.” diye konuştu. Okul Müdürü Ertuğral, bu tür sosyal etkinlikleri önümüzdeki senelerde de devam ettireceklerini belirtti. Turnuvalarda dereceye giren öğrencilere 23 Nisan töreninde madalya verilecek ve törende hünerlerini sergileyecekler.

ŞEVKİ ASLAN       

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *