image

 

Toplam 56 projenin finale kaldığı bilim yarışmasına Batman Üniversitesi akademisyenleri jüri üyeliğini yaptı. Birbirinden değerli projelerin finale kaldığı yarışmada, jüri üyeleri dereceye giren projeleri seçmede epey zorlandılar.

 

Stantları gezerken keyifli dakikalar yaşayan akademisyenler genç mucitleri ayrıca tebrik ettiler. Ayrıca akademisyenler, bunun bir ilk olmaması devamının da geleceğinden emin olduklarını dile getirdiler.      

 

Beşeri ilçe milli eğitim müdürü Ubeydullah AYDIN, bu gibi değerli ve bilime katkı sağlayan yarışmada olmanın verdiği mutluluk tarif edilemez bir duygu olduğunu belirtti. Kurulduğu yıldan beri koleji ve çalışmalarını takip ettiğini belirten Aydın, bu tür başarılar göğsümüzü kabartmakla beraber diğer okullarımıza da örnek olmaktadır. Ortaokul ve lise düzeyinde olmak üzere dereceye giren öğrencilere para ödülü verildi. Ortaokul düzeyinde Mehmet Akif İnan Ortaokulu, lise düzeyinde ise Batman Bilim Teknik Koleji ipi göğüsleyen okullar oldu.

Program sonunda konuşan okul müdürü Abdürrahim DEMIRTAŞ, bizi bu programda yalnız bırakmayan sayın akademisyenlerimize, projemize büyük ilgi gösteren öğrencilere çok teşekkür ediyorum. Bilim Teknik Koleji olarak bilim uğruna bu tür çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Genç mucitleri okulumuzda davet etmenin ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Demirtaş, misafirlere teşekkür edip programı sonlandırdı. MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *