image

Ülkesinde sanatsal faaliyetlerini gerçekleştiremediği için 12 yıl önce ülkemize gelerek yerleşen Suriyeli ressam Dilbaz Barazi, atölyeye çevirdiği evinde özlemini duyduğu ülkesini ve savaşın acılarını tuvallerine yansıtıyor.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Türkiye'ye sığınan Barazi, bir yandan geçimini sağlarken diğer yandan da çizdiği resimlerle Suriye'deki kaosu dünyaya duyuruyor. Ülkesinde yaşanan acıları tuvallerine yansıtan Barazi, yaptığı resimlerle bir yandan mesleğini sürdürmeye çalışırken, bir yandan da yaşadığı acıları resmederek Suriye'deki dramın unutulmamasını istiyor.

Yağlı, sulu boya ve karakalem çalışmalarıyla bugüne kadar toplam 10 resim sergisi açan Barazi, yaptığı resimlerde daha çok savaş ortamını, yaşanan zulüm ve sürgünleri resmediyor.

Hissettiklerini tuvale döken Barazi, resimlerini Türkiye’ye sığınan diğer Suriyeli ressam arkadaşlarıyla paylaşınca İstanbul, Ankara ve çeşitli illerdeki sergi salonlarına uzanan bir serüvene adım attı.

Sürrealist (gerçeküstü) tablolarla savaşın getirdiği yıkımı ve savaşın neden olduğu dramı sorgulayan Barazi, mesajını tüm dünyaya duyurmak için çabaladığını söyledi.

Türkiye’ye geldiğinden beri şu ana kadar 10 resim sergisi açtığını belirten Barazi, şimdi ise 27 Nisan’da Gaziantep’te açacağı ve birçok ülkeden de ressamın katılacağı resim sergisine hazırlandığını belirtti. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *