image

Yaklaşık 2 ay önce Elma Sokağının restore edilmesi için başlatılan çalışmalarda sona gelinirken, esnaf projenin kendilerini memnun etmediğini ifade etti.

Proje hakkındaki şikâyetlerini dile getiren Elma Sokağı esnafı, şimdiki çalışmanın kendilerine gösterilen proje ile alakası olmadığını ve birçok mağduriyet yaşadıklarını belirttiler.

Özelikle dükkânlarının zeminin altında kaldığını belirten esnaf, eski zemini kazmadan üzerine yeni bir zemin yapıldığını, bunun ise kötü görüntünün yanı sıra kendilerini mağdur ettiğini söylediler.

Yetkililerin soruna bir an önce çözüm bulmasını isteyen esnaf, daha geç olmadan proje hakkında bir denetleme yapılması gerektiğini kaydettiler.

"YETKİLİLER İŞ İŞTEN GEÇMEDEN SORUNLARIMIZI ÇÖZMELİ"

Yetkililerin kendilerine yaşatılan sıkıntıyı bir an evvel çözmeleri gerektiğini aktaran belirten Şakir Aygan, "Bize proje başında böyle söylememişlerdi. Çalışmalarda dükkânlarımız yarım metre yolun altına girdi. Burayı yaptıkları zaman eski zemini kazıp yeni zemini ona göre ayarlamaları gerekiyordu, fakat şimdi yeni zemin eski zeminden yaklaşık 30 santimetre daha yüksektedir. Eskiden dükkânlarımız zeminden 10 santimetre yüksekteyken şimdi neredeyse 30 santimetre alçakta kalıyor.  Dükkânlarımıza giren müşterilerde bundan pek hoşnut değiller. Ayrıca dükkânların da değeri bu sıkıntıdan dolayı düşecektir. Yetkili kimse bu projenin üzerine eğilmesi gerekiyordu." diye konuştu.      

"SESİMİZİN DUYULMASINI İSTİYORUZ"          

Projenin süresinin bir ay olduğunu, fakat 2 aydır bitmediğini belirten bir diğer esnaf Tevfik Şimşek ise "35 yıldır Elma Sokağında esnaflık yapıyorum. 2 ay önce Elma Sokağının restore projesine başlanıldı. Bize projeyi gösterdiler, beğendik; fakat şimdi bakıyoruz, bize gösterilen proje ile alakası yok. Zemini çok yüksek yaptıkları için dükkânlarımız zeminin altında kaldı. Ayrıca gider konusunda da ilerde sıkıntı yaşanabilir. Çünkü bazı giderler tıkanmış durumda. Bize bir ayda biteceğini söylemişlerdi; ama 2 aydır çalışmalar sürüyor. Dükkânlarımız yaklaşık 25 gün kapalı kaldı. Üstü hâlâ tamamlanmamış, sürekli olarak bir bahane çıkıyor. Elma Sokağı esnafı olarak gerçekten mağduruz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *