image

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Alaaddin İraz, 31 Mart Yerel Seçim’in ardından beklenti ve talepleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarının ülkeye, millete hayırlar getirmesini dileyen İraz, seçimlerin geride kalmasıyla Türkiye’nin her açıdan önemli bir fırsat yakaladığını aktardı.

Batman’daki istihdam sorununa da değinen İraz, ikinci ek organize sanayinin bitirilmesi durumunda istihdam olanaklarının artacağını, yeni istihdam alanlarının açılacağını belirterek yıllardır faaliyete gireceği söylenen ikinci ek organize sanayinin bir an önce bitirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

İstanbul’daki seçim muammasının da ortadan kalkmasıyla piyasanın eskiye oranla çok daha rahatlayacağını belirten İraz, “Seçimden önce herkesin bir beklentisi vardı. Özellikle dolardaki kur hareketliliğinden kaynaklı olarak insanlar bütün yatırımlarını durdurup seçime kenetlendi. Ancak seçim sonuçlarından da anlaşılacağı üzere bir istikrar ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin seçim sonuçlarının da açıklanması akabinde piyasa yaşanan daralma bizce kendini daha rahat bir ortama bırakacaktır.” dedi.

İş dünyasını daha rahat ve daha özgüvenli bir yatırım fırsatının beklediğini vurgulayan İraz, “Günümüzde dolarda bir hareketlilik var; ancak uzun zamandır dolar fiyatının sabit olması sebebiyle bu sorunun da aşılabileceği kanaatindeyim.” diye konuştu.

Faiz oranları yüzünden iş adamlarının büyük sıkıntı yaşadığına, faiz oranlarının dibe çekilmesi gerektiğine işaret eden İraz, “İlimizde önümüzdeki birkaç ay içerisinde ikinci organize sanayinin bitmesiyle de daha büyük yatırımların ve ticari hacimde ekonomide bir hareketliliğin beklentisi içerisindeyiz. İş adamları şu an yüksek faiz oranıyla karşı karşıyadır. Faiz oranlarının dibe çekilmesi gerekiyor. Bankalarda duran paranın yatırıma dönüşmesi açısından faizin düşmesi lazım. İş dünyamız, özellikle çekilen kredilerde karşılaşılan faiz oranlarıyla ciddi sıkıntı yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Fırsatçılık yaparak piyasada sıkıntılara sebep olanlara karşı devletin gereken adımı atması gerektiğini kaydeden İraz, şunları söyledi: “Piyasada seçim öncesinde bazı fırsatçıların emtia üzerinde yaptıkları zamlar söz konusuydu. Ancak bu seçimde yaşanan istikrarın göstergesi sonucunda da bizce bu belirsizlikte kırılmış olacak. Devlet denetiminde fırsatçılığın önüne geçilmesi gerekiyor.”

İraz, “Bölgemizde yatırımın artırılması için organize sanayinin bir an önce netleşip ihtiyaç sahiplerine tahsisin yapılması gerekiyor. Yapılacak olan tahsisler sonucunda birçok kişiye yeni iş fırsatları açılacak. Bu yüzden yerel idarecilerden istirhamımız; ikinci ek organizenin bir an önce bitirilmesi ve taliplerine verilmesinin sağlanmasıdır. Seçimler bitti ve bundan sonra herkesi bütünleyici, kapsayıcı ve kucaklayıcı bir dil, üslup ile toplumsal barış sağlanmalıdır. İstikrar sağlayıcı bir ekonomiyle tüm iş dünyasının ülkesine sahip çıkmasını önemsiyoruz.  “ dedi. MEHMET EMİN URAZ

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *