image

Kur'an Nesli Platformu, yaptığı açıklamada, 2019 yılını "Namaz yılı" olarak ilan ettiklerini belirterek, bu kapsamda birçok ilde 7-10 yaş arası çocuklara yönelik "Hayat Namazla Güzeldir" etkinlikleri çerçevesinde namazı sevdirme ve öğretme programlarının yanı sıra birçok etkinlik düzenleneceğini bildirdi.

Konuyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında, Kur'an Nesli Platformu Genel Koordinatörlerinden Emin Sütçü ve Kenan Çaplık hazır bulundu. Basın açıklamasını Emin Sütçü okudu.

Sütçü, Kur'an Nesli Platformu olarak namaz konusunda bir bilinç oluşturmak ve namazın hayatın merkezinde olması gerektiğine dikkat çekmek amacıyla 2019 yılını “Namaz Yılı” olarak ilan ettiklerini kaydetti.

"AMACIMIZ NAMAZI MÜSLÜMANIN GÜNDEMİ HALİNE GETİREBİLMEKTİR"

Bu kapsamda bir dizi etkinlikler tertipleyeceklerini aktaran Sütçü, "Bu çerçevede düzenleyeceğimiz etkinliklerin başında her yıl gerçekleştirdiğimiz, 'Hayat Namazla Güzeldir' temasıyla 7-10 yaş arası binlerce çocuğu namazla tanıştırmak ve onlara namazı öğretmek olacaktır. Bununla birlikte ülke çapında yetkin şahısların davet edileceği ulusal bir 'Namaz Çalıştayı' düzenlenecektir. 3 oturumdan oluşacak bu çalıştay ile hedeflenen namaz bilincini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve namazı Müslümanın gündemi haline getirebilmektir. Ayrıca her yıl düzenlediğimiz, 'Kur'an Nesline Kur'an Pınarı' adlı sınavımızın bu yılki ana temasını ise 'Namaz' olarak belirledik." diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *