image

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood camilerine yönelik gerçekleştirilen ve 50 Müslüman’ın şehid olduğu vahşi haçlı katliamına vatandaşların tepkisi sürüyor.

Cami saldırısının kesinlikle bireysel bir saldırı olmadığını söyleyen Abdullah Çelik, "Son cami saldırısı hilal ile haçın, hak ile batıl savaşının son perdesidir. Bu cami saldırısı kesinlikle bireysel bir saldırı değildir. Yeryüzünde İslam’a, Müslümanlara olan kinlerin, düşmanlığın göstergesidir. Tabi bunun önlemi alınmazsa Müslümanlar birlik olmazsa bu ve buna benzer saldırılar artarak devam edecektir.” dedi.

"MÜSLÜMANLARIN ACZİYETİ VE PASİFLİĞİ ZALİMLERİN ELLERİNİ GÜÇLENDİRDİ"

Cami saldırısını kınayan esnaf Mahmut Diril, "Yeni Zelanda'da yaşanan dramatik olayı kınıyoruz. Hakikaten bu gün Müslümanların acziyeti ve pasifliği, o zalimlerin ellerini güçlendirdi. Müslümanların pasifliğinden dolayı cesaretlenip camilerimize, kutsal mekânlarımıza saldırıyorlar. Bundan dolayı İslam ümmetinin bir an önce, vahdet içinde, aynı fikir, aynı zikir ve aynı hedef doğrultusunda, bu zalimlerin bir daha böyle bir şeye teşebbüs etmemesi için bir araya gelmesini istiyoruz. Şayet bir araya gelmezsek görüş ve fikir ayrılığına düşersek kâfirler bundan güç kazanıp bu gibi saldırıları tekrar tekrar yapacaklar.” şeklinde konuştu.

"MÜSLÜMANLAR OLARAK BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMAZSAK DAHA BİRÇOK CAMİ KATLİAMI GÖRECEĞİZ"

Müslümanlar olarak bir birimize sahip çıkmazsak daha birçok cami katliamı yaşanacağını belirten Mehmet Acet, " Zalimler, ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar. Bunu yapmalarının en büyük sebeplerinden biri de Müslümanların bir araya gelmemesinden kaynaklanıyor. Eğer Müslümanlar olarak bir birimize sahip çıkmazsak daha birçok cami katliamı göreceğiz. Fransa'da birkaç insan öldürüldü diye İslam ülkelerinin liderleri oraya gidip kınadılar. Müslümanlar olarak bu zulme büyük bir tepki vermeleri lazım.” ifadelerini kullandı. İLKHA

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *