image

 Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim teknolojileri öğrencileri, önümüzdeki günlerde Avrupa'nın 3 farklı ülkesinde staj faaliyetleri gerçekleştirecekler. Okul müdürü, Hasan Keskin,'“Öğrencilerimizden 18'i, her ülkeye 6 öğrenci staja gönderilecek,  İtalya'nın Vasto, İspanya'nın Marbella, Almanya'nın ise Dorsten şehirlerine düzenlenen hareketliliklerde yer alacaklar, bu hareketliliklerde gerçekleştirecekleri stajlar sonrasında da Android ve IOS sistemlerde uygulama programlama stajları ile, Batmana uygulama kodlama konusunda yetişmiş, yetkin bireyler olarak döneceklerdir.” Dedi.

   Keskin, “ Projemizde amaçladığımız unsurlardan birisi mesleki gelişim iken, öğrencilerimizin 12 gün boyunca stajlarda İngilizceyi aktif olarak kullanmaları, ayrıca da günlük hayatta da refakatçi öğretmenleri tarafından İngilizce konuşmaya teşvik edilmeleri sonrasında İngilizce gelişimleri sağlamaları hedeflenmektedir. Öğrenciler İtalya, İspanya ve Almanya kültürlerini hem staj sonrası günlük gezilerinde hem de hafta sonunda gerçekleştirilecek olan kültürel gezilerde AB'nin üç önemli kültürünü yaşayarak AB kültürünü benimseyeceklerini ve bu konuda ilimizde de öncü bireylere dönüşeceklerini düşünmekteyiz.  Projeye katılım sağlayacak öğrencileri şeffaf bir şekilde seçim yaptık. Öncelikle öğrencinin yüzde 90 oranında Bilişim donanım becerisi, yabancı dil ders notu, disiplin ve onur durumu göz önünde bulunarak uygun öğrencileri mülakata aldık ve 18 asil ile 14 yedek öğrencimizi belirledikten sonra  gerekli bilişim ve yabancı dil eğitimlerine başladık.” Dedi.

   Okul müdürü Keskin son olarak şunları söyledi: “proje ve Avrupa Projeleri ile ilgili soruları olan her kesimden vatandaşın okullarını ziyaret ederek ya da gerekirse telefonla dahi olsa okullarından bilgi alabileceğini, bu anlamda da halkımızı bilgilendirmekten memnuniyet duyacağını belirtti. Heveslerini ve bilgilendirmelerini görerek bizler de Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin projesinin, başta öğrencilerine sonra bölgemize çok şeyler katacağını düşünmekteyiz. Projemizi www.pirireismtalerasmus.com adresinden ve Batman Piri Reis MTAL- Erasmus+ Sayfası isimli facebook grubumuzdan takip edebilirsiniz.” ŞEVKİ ASLAN       

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *