image

Yaklaşık 1 buçuk senedir et fiyatlarında bir artış olmamasına rağmen vatandaş et tüketemiyor. Konu ile ilgili gazetemize konuşan 30 yılık kasap Mehmet Ali Rüzgâr, sorunun et fiyatları ile değil, ekonomik kriz ve alım gücü ile ilgili olduğunu belirtti. Alım gücü kalmadığı için vatandaşın ete para yetiştiremediğini belirten Rüzgar, kuzu etinin 42 lira olduğunu, vatandaşın bu ekonomik kriz, enflasyonun içinde ay başını zar zor tamamladığını aktardı.

“ET FİYATI EKONOMİK KRİZDEN ETKİLENMEYEN TEK ÜRÜN”

 Fiyat olarak ekonomik krizden etkilenmeyen tek ürünün et olduğunu belirten Rüzgar, “Bu ekonomik krizden etkilenmeyen ürünün et olduğunu söyleyebiliriz aslında. Çünkü bu ekonomik kriz içerisinde et fiyatlarında herhangi bir değişiklik yaşanmadı. 1 buçuk senedir olduğu gibi yerinde sayıyor ama maalesef buna rağmen ekonomik kriz insanların cebine yansıdığı için satışlarımızda fazlasıyla bir düşüş yaşandı. Et fiyatları konusunda herhangi bir yükselme veya düşüş yaşanmadı fakat alım gücü azaldığı için insanlar et alamıyor. Et fiyatlarını geçen sene ile karşılaştıracak olursa o zamanda kuzu etin kilosu 42, kemiksiz dananın 42 liraydı şimdide aynı fiyatı.” İfadelerini kulandı.

“SATIŞIMIZ GÜNLÜK 120 KİLODAN 20’YE DÜŞTÜ”

Et satışlarının günlük 120 kilodan 20 kiloya düştüğün belirten Rüzgar, “Et fiyatlarının düşürülmesi için yetkililerin ithal etten çok besicilere destek vermeleri gerekiyor. Satış oranlarımız yüzde yüz düştü dolayısıyla vatandaşında et tüketim oranı düşüyor. Geçtiğimiz senelerde günlük 120 kilo satarken şimdi günde 20 kilo kırmızı et ancak satabiliyoruz. Yani et fiyatları sadece vatandaşları değil esnafı da oldukça kötü etkiliyor. Yetkililerin bu duruma bir el atmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

MEHMET EMİN URAZ

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *