image

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle koordineli bir şekilde yürütülen spor kurslarından binlerce genç ücretsiz faydalanıyor.  Özellikle BESYO ve Antrenörlük bölümlerinden mezun olan Öğretmenlerin verdiği doğru ve faydalı hazırlık kurslarıyla, gençler hayallerine bir adım daha yaklaşıyor.

“EĞİTİMLİ NESİLLER YETİŞİYOR”

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Halk eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar; “Spor kurslarımız sayesinde her yıl Türkiye’nin dört bir yanında bulunan üniversitelerin Eğitim, antrenörlük, Spor yöneticiliği ve buna benzer birçok branşta imkânı olmayan gençlerimizi ücretsiz kurslarımızdan faydalanmalarını sağlayarak kazandırıyoruz. Buda ne gençlerimizi sporla eğitime kazanmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Özellikle Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle koordineli çalışıyoruz. Ortak gaye ve amacımız gençlerimizi eğitimli, bilgili ve donanımlı bireyler haline getirip, vatanına milletine faydalı kişilik kazanmalarını sağlamaktır.  Bunun dışında Batman ve ilçelerimizde atanmayı bekleyen yüzlerce üniversite mezunu ve antrenörümüzü de istihdam etmiş oluyoruz. Bu konuda Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in büyük destekleri oluyor. İnşallah bu yıl geçen yıllara oranla daha çok gencimizi üniversiteli yaparız. “ diye konuştu.

“BESYO POPÜLER OLMAYA BAŞLADI”

Halk eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar; “Artık Besyo hazırlık kursları veya spor bilimleri fakültelerine hazırlık kursları ülkemizde geçmişte bu kadar popüler olmayan spora dayalı üniversiteler son yıllarda popüler olmaya başladı. Geçmişte sadece sporcuların seçenekleri arasında bulunan Besyo’lar şimdilerde üniversiteye hazırlanan genel çoğunluğun tercihleri arasında yer almaktadır. Ortalama son 5 yıldır popüler olan Besyo’lar öğrencilerin kazanmayı istediği üniversiteler arasında yer almaktadır. ” diye konuştu.  Atmalar aynıca HEM Müdür Yardımcıları Ömer Üney, Zeki Aslan, İbrahim Vural, Hasan Tekin ve Ümran Yaymaz’ın büyük emek ve katkılarını da olduğunu sözlerine ekledi. RECEP FIRAT

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *