image

Belediye önünde ikinci defa toplanan Korik Mahallesi sakinleri, arsaları bitişik olan Tılmerç Mahallesi için 7 kat, kendileri için ise 3 kat bina yapma izni verildiğini söyleyerek hak taleplerini yenilediler. Belediye yetkilileri ile görüştüklerini ancak sorunları için herhangi bir çözüm yolu önerilmediğini belirten vatandaşlar sorunları çözülünceye kadar her gün toplu halde belediye önünde toplanıp protestolarını sürdüreceklerini vurguladılar.

Hak talebinde bulunan mahalle sakinlerinden Sedat Güneş, “Korike site alanı değil, orman bölgesi değil, heyelan bölgesi de değil bu ayrımcılığı neden yapıyorlar. Biz buraya sıkıntılarımızı dile getirmek için geliyoruz, kayyumun gelip bizim sıkıntılarımızı dinlemesi gerekirken bizi dinlemiyorlar. Sorunumuz bizlere sadece 3 kat yapma izni veriyorlar nedenini söylemiyorlar. Nedenini öğrenmek istiyoruz, zemini sağlam değil, site alanı veya orman alanı diye bize tatmin edici bir neden söylesinler. Komşu mahallelere veriliyor ama bize verilmiyor, toprak aynı toprak.” Dedi.

MAHALLEMİZ GECEKONDUYA DÖNECEK

 Diğer bir vatandaş Ferman soysal ise, “Şimdi imar izni çok az, 3 kata izin veriliyor. 3 kat yapılırsa gecekonduya dönecek, bu şekilde herkes zarar edecek.  Nedenini öğrenmek istiyoruz, nedenini merak ediyoruz ama söylemiyorlar. Tılmerç Mahallesiyle zemin aynı neredeyse ama ne yazık ki ayrımcılık yapılıyor. Yüzdeliklerde fazla katlarla aynı kesiliyor.” Diye konuştu.

HER GÜN BURAYA GELECEĞİZ

Seyfettin Gündem de olanlara tepki göstererek, “Biz Demiryol köyüne komşuyuz, doğa kolejine 10 kat verilirken bizlere 2 kat veriyorlar. Üvey evlat muamelesi yapıyorlar, çöp bölgesine 10 ve 7 kat veriyorlar ama Aydınkonak bölgesine 3 kat veriliyor. Ben 25 yılık emlakçıyım, önceden de 3 kat veriliyordu, bizim arazilerimizi almıyor, kimse bizim köyümüze gelmiyor. İş adamları, müteahhitler gelmiyorlar yani neden bize haksızlık yapılıyor. Gelsinler araştırmalarını yapsınlar eğer 10 kata uygun değilse biz razıyız. Zeminimizin sağlama olduğundan eminiz, başından beri bize haksızlık yapılıyor. Aydın konak köyü olarak iş çözüme kavuşana kadar her gün buraya geleceğiz.” Dedi. AHMET KÖLGE

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *