image

Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler dolayısıyla kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek partisinin Batman Belediye başkan adayı İlhami Işık’ı tanıttı.

Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birine doğru hızla yaklaştıklarını söyledi.

31 Mart 2019 seçiminin Türkiye için bir milat olduğuna işaret eden Fırat, seçimin kendileri için adil olmadığını savundu. Partilerine yönelik kötü algının oluşturulmaya çalışıldığını ileri süren Fırat, hiçbir siyasi partiyle seçim ittifakına girmediklerini kaydetti.

Seçime katılan tek siyasi partinin Saadet Partisi olduğuna işaret eden Fırat, “Maalesef eşit şartlarda adil bir seçim olmasa bile her siyasi parti gibi biz de seçim çalışmalarımıza büyük bir hız verdik. Bir seçim maratonu başladı; ama Türkiye’de Saadet Partisi ile ilgili çok yanlış algılar yayılmaktadır. Mevcut siyasi iktidar içinde olmadığımız bazı şeylerle bizi itham etmekte, suçlamaktadır. Diğer partilerle bizim ittifakımızın olduğunu söylüyorlar ve bizleri diğer bazı partilerle ittifak içinde olduğumuzu göstermeye çalışıyorlar. Biz Saadet Partisi olarak hiçbir siyasi partiyle seçim ittifakına girmedik. Kesinlikle bir ittifakımız söz konusu değildir. Türkiye’de bin 389 bölgede belediye, il genel meclisi, belediye başkanlığı ve büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerine tek başımıza katılıyoruz.” dedi.

Daha sonra söz alan Saadet Partisi Batman Belediye başkan adayı İlhami Işık, kendisinin Batmanlı olduğunu ve doğduğu yerde aday olmayı tercih ettiğini belirtti.

Işık, “Batman’ı bir siyasi profilden ziyade yüreklerin, ahlakın ve vicdanın buluşacağı bir ahenk içerisinde yönetmeye talip olma çağrısını seslendirmek istiyorum. Bu anlamda bizim kullanacağımız dil de bu çizdiğim çerçevede olacak. Hiçbir siyasi düşünceyi rencide etmeden, kaba eleştiri götürmeden, dostane bir şekilde; ama kendi hikâyemizi de anlatarak bunu yapmak istiyorum. Bizim hikâyemiz var. Benim açımdan eğer siyasi bir tanım yapabileceksek; 24 yıldır yerelde iktidar ve 16 yıldır siyasal anlamda iktidar olan; ama bana göre hikâyesi bitmiş bir AK Parti, yerel seçimler açısından hiçbir zaman hikâyesi olmayan, daha çok ideolojik hedeflemeleri olan bir HDP gerçeği var. Bizim hikâyemiz gerçekleşmeyecek büyük projeler değil. Gerçekleşebilecek, yapılması gereken; ama Batmanlılarla bunu yapacak projeler önemlidir. Ama özü itibariyle çok daha önemli bir proje var. Bu da ahlak ve vicdan projesidir. Biz temel olarak bunu alıyoruz. Eğer bir toplumda ortaklaşmış bir ahlak, vicdan oturmamışsa hiçbir proje ne etik olur ne ahlaki olur ne de toplum yararına hayata geçirilebilir.” diye konuştu. MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *