image

Süresiz nafakanın beraberinde birçok olumsuzluğu getirdiğini belirten HÜDA PAR, bu düzenleme ile sorunların daha da derinleşmesine, kin ve adavet oluşturup şiddet, cinnet ve cinayetlere davetiye çıkararak ailelerin darmadağın olmasına neden olduğuna dikkatleri çekti.

Boşanan erkeğin eski eşine ömür boyu yüksek miktarlarda nafaka ödemesini öngören kanunlar, nafaka alan kadının bu haktan faydalanabilmek için bir daha evlenmemesine sebebiyet verdiği ifade edilen açıklamada, nafaka ödeyen erkeğin ise ömrü boyunca ödemek zorunda kaldığı nafakanın mali külfetinden dolayı yeni yuva kuramamasına neden olduğu belirtildi.

Süresiz nafaka yasasının toplumsal bağlamdaki tahribatların önemli ayağını oluşturduğuna vurgu yapılan açıklamada, adaletten ziyade ayrımcılık mantığı üzerine kurulu her türlü düzenlemenin, toplumsal düzen ve işleyişi önemli ölçüde sekteye uğrattığı belirtildi.

"SÜRESİZ NAFAKA AİLELERİN DARMADAĞIN OLMASINA NEDEN OLMAKTADIR"

Medeni Kanundaki nafaka düzenlemesinin aile ile ilgili mevzuatın önemli handikaplarından olduğunun altı çizilen açıklamada, "Kanunların, insanların haklarını güvence altına alması, insanlar arasında çıkan sorunları adil bir çözüme kavuşturması gerekirken nafaka ile ilgili söz konusu düzenleme sorunların daha da derinleşmesine, kin ve adavet oluşturup şiddet, cinnet ve cinayetlere davetiye çıkararak ailelerin darmadağın olmasına neden olmaktadır." ifadelerine yer verildi. HABER MERKEZİ      

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *