image


Suriye'nin Kamışlı (Qamişlo) kentinden tedavi için 2013 yılından itibaren Türkiye'ye gidip gelerek Diyarbakır'da tedavi olmaya çalışan Sakine Ali Azize (62), yaklaşık 3 yıldır yerleştiği Batman'da yokluk içince hayata tutunmaya çalışıyor.

Suriye'de yaşanan savaşta bazı akrabalarının hayatlarını kaybettiğini, birçoğunun dağıldığını ve eşinin de gözlerini kaybettiğini söyleyen Azize, tedavisi için kızıyla beraber Batman'a yerleştiklerini, ailesinin geri kalanı ise Suriye'de olduğunu söyledi.

Hiçbir çalışanları ve gelirleri olmayan Suriyeli anne ile kız, sadece Umut Kervanı ve bazı hayırseverlerin verdikleri yardımlarla geçindiklerini belirtti. Mağdur Suriyeli ailenin, çoğu zaman ilaç, kira, elektrik ve su paralarını toplayabilmek için hayırseverlerin kendilerine verdikleri kuru gıdaları satmak zorunda kaldıklarını aktarması ailenin yaşamış olduğu yoksulluğu gözler önüne seriyor.

 “BATMAN’DA BİZE BAKACAK HİÇ KİMSEMİZ YOK"

Batman'da hiç kimselerinin olmadığını belirten Azize, "Bize bakacak kimsemiz yok. Benle kızım tek başımızayız. Kızım bana baktığından çalışamıyor. Su içtiğimde zorlanıyorum, ilaç aldığımda defalarca yutkunduktan sonra ilacı yutabiliyorum. Eşim Suriye'de yaşanan savaşta gözlerini kaybetmiş. Eskiden eşim bize bakıyordu şimdi kendisi bakıma muhtaçtır. " ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİN BİZE YARDIMCI OLMASINI İSTİYORUM"

Hükümetten kendilerine yardımcı olmasını isteyen Azize, " 3 yıldır Batman'dayız bize kömür yardımı bile yapılmıyor. Maaş için gittiğimizde tüm çocuklarımla burada olmadığımdan bana maaş verilmiyor. Bana bir maaş verilseydi kendi geçimimi sağlardım." şeklinde konuştu. İLKHA

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *