image

Hak ve özgürlükler Platformu üyesi Sevgi, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der) tarafından "Şubat Ayı Şehadet Ayı" münasebetiyle "İzzetli duruşun ve Allah’a giden yolun adıdır şehadet" temasıyla bir program düzenlendi.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İslam şehitlerini konu alan sinevizyon gösterimi ile devam eden etkinlikte ilahiler ve şiirler seslendirildi.

Programda selamla konuşması yapan Sevgi-Der Genel Sekreteri Mehmet Emin Uras, "Şehitler hayatlarıyla nasıl hakkın şahidi olması gerektiğini bizlere gösterdikleri gibi, şehadetleriyle de hakkın şahidi oldular. Yollarını kaybedenlere yeni bir meşale yaktılar. Hakka yolculuğun nasıl olduğunu tüm cihana gösterdiler ve ispatladılar. Onlar şehadet bilincinin, izzetli duruşun, Allah’a giden yolun kahraman ve aziz öğretmenleri oldular. Ben Müslüman’ın demekle Müslüman olunmayacağını, bunun için ispatın gerektiğini göstererek o aziz pak canlarını bu uğurda feda ettiler. Şubat denilince ümmetin aklına şehadet gelir. Şehadet, Peygamberlerin bile gıpta ettiği bir makam. Tarih boyunca ilahi kelimetullah uğruna aziz canlarını verenler olmuş ve nice dava önderleri, âlimler bu ayın içerisinde şehadet kervanına katılmışlardır. Bu nedenle şubat ayı ‘şehadet ayı’ olarak biliniyor ve bu ay şehadet ayı olarak kutlanıyor." dedi.

Programa katılan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Şeyhmus Emlük, burada Kürdçe yaptığı konuşmada, şehadetin önemine değindi.

"ŞEHADET DEVAM EDECEK"

Tarih boyunca İslam davası yolunda şehitlerin olduğunu vurgulayan Emlük, "Şubat ayı Müslümanlar için şehadet ayı olarak bilinmektedir. O yüzden her sene bu ayda İslam şehitleriyle ilgili bir dizi etkinlikler tertipliyoruz. Şehadet Hazreti Adem’in oğlu Habil’den başlamış ta günümüze kadar gelmiştir. Şehadet bazen İslam davası Habil olmuş, bazen Yahya, Zekeriya, Ashab-ı Uhdud, Sümeyye, Yasir, Hamza, Musab, Hasan El-Benna, Seyyid Kutub, Beheşti Zehra, Dersim, Geli Zila ve Şeyh Said olmuş, devam etmiş ve şehadet bu şekilde devam edecek." diye konuştu.

Program yapılan duanın ardından son buldu.  İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *