image

75 yaşındaki Hacı Ekineker, oğlu Burhan Ekineker’in İslami hizmetlerinden dolayı FETÖ'nün çeşitli kumpasları sonucu cezaevine konulduğunu ve 12 yıl boyunca hapis yattığını ardından çıktıktan sonra müebbet hapse mahkum edildiğini ifade etti.  

Oğlu Burhan'e sebepsiz yere müebbet hapis cezası verilmesinin ardından oğlunun hicret etmek zorunda kaldığını söyleyen Ekineker, 19 yılıdır oğlunu göremediğini bunun müsebbibi olanları Allah'a havale ettiğini belirtti.

Oğlu Burhan’ın 19 yaşlarında İslamî hizmetlere başladığını anımsatan Ekineker,  “İlk başta ben de tasvip etmedim. Tabi bu günkü gibi ferasetli düşünemiyorduk. Burada yine kabahati kendimde buluyorum. İslami faaliyetlerinden rahatsız olanlar, o gün çocuğumu yakalayıp götürdüler. 12 sene boyunca cezaevinde tuttular. Cezası bitti deyip 5-6 ay süreyle serbest bıraktılar. Ondan sonra mahkeme müebbet hapis verdi. Bunun üzerine hicret etmek zorunda kaldı. Nerede olduğunu da bilmiyorum. 12 sene cezaevindeyken somut bir şey bulup çocuğuma bir ceza veremediler.  Oğlum cezaevinden çıktıktan sonra, alem kulem edip çocuğuma müebbet hapis verdiler. 12 sene elinizin altındaydı niye ceza vermediniz?  12 sene sonra verdiniz!” diyerek yaşanan hukuksuzluğa tepki gösterdi.

"O GÜNÜ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

12 yıl cezaevi süreci ve 7 yıldır hicret hayatı nedeniyle oğlunu göremediğini dile getiren Baba Ekineker, şunları kaydetti:

“7 yıldır oğlumu göremiyorum o da beni göremiyor. Muhakkak bunun bir müsebbibi var. 19 yıldır  evladı babadan ayırmak, gözyaşının dökülmesi ve ızdırap çektirenlere Allah-u Teâlâ hesap sormayacak mı, bunlar Allah'a hesap vermeyecekler mi, hiç vicdanları sızlamıyor mu?”

“DARBE YAPANLAR AF EDİLİRKEN, SUÇU İSLAM’A HİZMET OLAN ÇOCUĞUMU 19 YILDIR GÖREMİYORUM”

Ülkede yaşanan mağduriyet ve haksızlıklara da değinen Ekineker, “Türkiye'nin altına dinamit koyanları, Türkiye’yi yabancı devletlere şikâyet edenleri, anasını, babasını öldürenleri af ettiler. Ben ise 19 senedir çocuğumu göremiyorum. Yaşadığımız mağduriyeti ve ızdırabı kimse görmek ve duymak istemiyor. 19 senedir ne gecem ne de gündüzüm belli. Benim bir hakkım bir hukukun yok mu? Bu ülkede fahişelere,  faizcilere katillere gösterilen merhamet, niye Müslümanlara gösterilmiyor. Benim oğlumun suçu nedir? Bu mağduriyeti, sıkıntıyı bize yaşatan herkesi Allah'a havale ediyorum.” şeklinde konuştu. İLKHA

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *